Η μέρα σου μπορεί να γίνει καλύτερη, όταν εσύ φροντίζεις να ξεκινάει όμορφα. Άλλωστε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λένε. Πάμε λοιπόν να δούμε 4 συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις για να αναζωογονήσεις τα πρωινά σου.

1.Κάνε γυμναστική

Φυσικά τα οφέλη της άσκησης είναι αναρίθμητα για την ψυχική και σωματική υγεία. Αποτελεί μάλιστα και την κινητήριο δύναμη για να ξεκινήσεις την μέρα σου γεμάτος ενέργεια. Η άσκηση βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τις ενδορφίνες, τις «ορμόνες της ευτυχίας». Έτσι νιώθεις το σώμα σου αναζωογονημένο  και η διάθεσή σου είναι ανεβασμένη για το υπόλοιπο της ημέρας.

Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο να εντάξεις την γυμναστική στο πρόγραμμά σου και κυρίως την πρωινή, αλλά δεν είναι ανάγκη να αφιερώνεις πολλές ώρες. Τα 10 με 15 λεπτά άσκησης ή απλού περπατήματος, είναι αρκετά για να ενεργοποιηθεί ο οργανισμός σου. 

2. Θυμήσου 3 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων

Αυτό λειτουργεί ως μια διανοητική άσκηση που θα σε βοηθήσει να ενισχύσεις τα καλά πράγματα της ζωή σου, όταν σου φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά αρνητικά που σε ρίχνουν ψυχολογικά. 

 Μερικές φορές μπορεί να είναι η οικογένειά σου, η καριέρα σου ή οι φίλοι σου και μερικές φορές πράγματα πιο μικρά, καθημερινά, που σου προσφέρουν όμως μεγάλη χαρά. Όπως να βάλεις το αγαπημένο σου πουλόβερ, να κοιτάξεις τον ήλιο ή τον σκύλο σου που παίζει στην αυλή. Κάθε πρωί να είσαι ευγνώμων για ό,τι έχεις.  

3. Κάνε μια λίστα με τρία πράγματα που πρέπει να κάνεις εκείνη τη μέρα

Αυτή η λίστα θα σε βοηθήσει να πραγματοποιήσεις τους στόχους της μέρας σου και να αισθανθείς παραγωγικός. Θα σε βοηθήσει να βάλεις τις υποχρεώσεις σου σε μία σειρά προτεραιότητας, αφήνοντας έξω από το πρόγραμμα ασήμαντα άγχη. Θα αισθανθείς έτσι ότι έχεις τον έλεγχο και μπορείς να διαχειριστείς μια απαιτητική ημέρα.

Tip: Γράψε τρία πράγματα για τα οποία είσαι 100% σίγουρος ότι μπορείς να τελειώσεις εκείνη την ημέρα.

4.Φάε πρωινό

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά το να αφιερώσεις λίγο χρόνο από το πολυάσχολο πρόγραμμά σου στο να φας το πρωινό σου, θα σου προσφέρει μια στιγμή ηρεμίας και θα σε προετοιμάσει για το υπόλοιπο της ημέρας. Συγκεντρώσου στο τι τρως, ενεργοποίησε όλες τις αισθήσεις σου και χαλάρωσε δίνοντας χρόνο στον εαυτό σου. Είναι μια καθημερινή πράξη φροντίδας  που δείχνει την αγάπη σου για εσένα, οπότε μην την παραλείπεις.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *