Η μαγειρική σόδα πάντα υπάρχει στην κουζίνα σου. Την χρησιμοποιείς σίγουρα στην μαγειρική σου αλλά θα εκπλαγείς με το πόσες άλλες χρησιμότητες έχει αυτό το μαγικό υλικό.

  • Καταπραΰνει τα τσιμπήματα και τον κνησμό του δέρματος

Εδώ και αρκετό καιρό, η μαγειρική σόδα έχει χρησιμοποιηθεί ως τοπικό σπιτικό φάρμακο για διάφορες ασθένειες. Εκτός από τη θεραπεία μυκητιασικών λοιμώξεων,  λόγω του όξινου ανθρακικού νατρίου,

μπορεί να θεραπεύσει τα τσιμπήματα των εντόμων και τον κνησμό του δέρματος .

Αν σε τσιμπήσει κάποιο έντομο, ανακάτεψε λίγη μαγειρική σόδα με νερό για να δημιουργήσεις μια πάστα. Βάλε την πάστα πάνω στο τσίμπημα και άφησέ την πάνω όσο το δυνατόν περισσότερο.

Όχι μόνο θα υποχωρήσει ο κνησμός, αλλά το δάγκωμα θα συρρικνωθεί και θα γίνει λιγότερο κόκκινο. 

Αν όμως είσαι αλλεργικός σε κάτι όπως για παράδειγμα στα κουνούπια, η μαγειρική σόδα δεν θα βοηθήσει τόσο.

  • Απορροφάει λεκέδες λαδιού

Επειδή η μαγειρική σόδα είναι μια εξαιρετικά απορροφητική ουσία, είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην αφαίρεση λεκέδων από λάδι. 

Αν απλά ρίξεις μία μεγάλη ποσότητα πάνω στον λεκέ του ρούχου ή του χαλιού, χωρίς να το τρίψεις τότε το λάδι θα αρχίσει σιγά σιγά να απορροφάται. Όταν περάσουν 15 λεπτά μπορείς να ξεκινήσεις να αφαιρείς τον λεκέ.

  • Καθαρίζει τα φρούτα

Αν ανησυχείς για τα φυτοφάρμακα που μπορεί να ΄χουν τα φρούτα ή τα λαχανικά, με την μαγειρική σόδα θα βρεις τη λύση καθώς λειτουργεί σαν βρώσιμο καθαριστικό.

Γέμισε το 1/3 της λεκάνης με κρύο νερό, ρίξε 3 – 4 κουταλιές μαγειρικής σόδας και βάλε μέσα τα φρούτα. Άφησέ τα για 15 λεπτά και μετά ξέβγαλέ τα.

  • Καθαρίζει τον φούρνο μικροκυμάτων

Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη ότι η μαγειρική σόδα και το ξύδι είναι καταπληκτικά καθαριστικά για νεροχύτες και δάπεδα κουζίνας. Γνώριζες όμως ότι η μαγειρική σόδα μπορεί επίσης να καθαρίσει το φούρνο μικροκυμάτων; Είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στη διάσπαση τροφών με κρούστα, στα λίπη και στα κολλώδη υπολείμματα. Είναι επίσης μη τοξικό, καθιστώντας το ασφαλές για τα τρόφιμα που θα ζεστάνεις μετά.

Για να καθαρίσεις τον φούρνο μικροκυμάτων, ρίξε σε ένα μπολ μια μεγάλη ποσότητα μαγειρικής σόδας και πρόσθεσε νερό. Τοποθέτησε το μπολ μέσα στον φούρνο και άνοιξέ τον για περίπου 5 λεπτά. Ο ατμός, η θερμότητα και η μαγειρική σόδα θα σε βοηθήσουν να διαλύσεις τους σκληρούς λεκέδες και δεν θα χρειαστεί να τους τρίψεις πολύ. Στο τέλος χρησιμοποίησε ένα πανί για να σκουπίσεις τον φούρνο.

Και μην ξεχάσεις ότι η μαγειρική σόδα απορροφά τις μυρωδιές!

 

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *