Εάν εργάζεσαι σε ένα περιβάλλον χωρίς τοξικούς ανθρώπους, τότε είσαι πολύ τυχερός. Η συνεργασία και η καθημερινή συναναστροφή με  τοξικούς ανθρώπους μπορεί να επηρεάσει τη ζωή και τη ψυχολογία σου σε μεγάλο βαθμό. Αυτοί οι άνθρωποι δημιουργούν ένα περιβάλλον γεμάτο αρνητικότητα, άγχος και αβεβαιότητα . Το χειρότερο είναι πως πιστεύουν ότι οι άλλοι έχουν το πρόβλημα, αλλά στην πραγματικότητα η αιτία είναι οι ίδιοι. Γι΄αυτό πρέπει να μάθεις να προστατεύεις τον εαυτό σου και την ψυχική σου υγεία και ηρεμία από τις τοξικές συμπεριφορές.

Πάμε να δούμε μερικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν σε αυτό:

  1. Το ιδανικό είναι να αποφύγεις οποιαδήποτε αλληλεπίδραση με τοξικά άτομα, περιορίζοντας τις επαφές μαζί τους.
  2. Ελάττωσε τις επαφές λοιπόν ζητώντας να σου αναθέσουν διαφορετικές αρμοδιότητες που δεν σχετίζονται με αυτά τα άτομα ή να μετακινηθείς σε διαφορετικό εργασιακό χώρο.
  3. Περιόρισε οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί τους μόνο στο πλαίσιο εργασίας.
  4. Θέσε σταθερά όρια και πες όχι σε παράλογες απαιτήσεις.
  5. Σημείωσε ό,τι χρειάζεται αναφορικά με τις συναντήσεις σας ή κάποιον διαπληκτισμό που είχες με αυτά τα άτομα, σε περίπτωση που χρειαστεί να επικοινωνήσεις με τη διοίκηση.
  6. Δεν χρειάζεται να απολογείσαι. Αν δεν θες να μιλήσεις μαζί τους, να είσαι ειλικρινής λέγοντας : «Συγγνώμη, αλλά είμαι απασχολημένος αυτή τη στιγμή».

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *