Αν ψάχνεις έναν τρόπο να χαλαρώσεις και να αποφορτιστείς από το άγχος,  όταν γυρνάς στο σπίτι μετά από ώρες δουλειάς, σου βρήκαμε την λύση. Η Yin είναι ένας τύπος γιόγκα γνωστός για την μείωση του άγχους και αποτελεσματικός περισσότερο και από ώρες εκτόνωσης στο γυμναστήριο. Πάμε λοιπόν να δούμε τι ακριβώς είναι η Yin Yoga και με ποιόν τρόπο θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις.

Τι είναι και ποια τα οφέλη;

Υπάρχουν πολλοί τύποι γιόγκα οι οποίοι εστιάζουν κατά βάση στη βελτίωση της δύναμης και της ευελιξίας. Αλλά η Yin Yoga επικεντρώνεται λιγότερο στην άσκηση και περισσότερο στην χαλάρωση και την απελευθέρωση του άγχους. Οι στάσεις που χρησιμοποιεί – παρόμοιες με της γιόγκα- διαρκούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και απαιτούν παθητική προσπάθεια με χαλαρούς μύες.

Η πρακτική της Yin Yoga είναι αρκετά απλή. Η πρόκληση είναι να παραμείνεις ήρεμη και συγκεντρωμένη ενώ βιώνεις όλες τις αισθήσεις που προκύπτουν όταν διατηρείς την ίδια στάση.

3 λόγοι για τους οποίους η Yin Yoga μειώνει άγχος.

  1. Σε αναγκάζει να μειώσεις ταχύτητα

Το άγχος πολλές φορές προκύπτει από την αίσθηση του ότι δεν μπορείς να επιβραδύνεις, να μειώσεις τους ρυθμούς σου και να κάνεις ένα διάλειμμα. Μια αέναη πίεση της καθημερινότητας που δεν σε αφήνει λεπτό να χαλαρώσεις. Η Yin Yoga περιλαμβάνει σκόπιμα κινήσεις αργές και σταθερές που σε αναγκάζουν να εστιάσεις στο σώμα σου και όχι στην λίστα υποχρεώσεών σου.

  1. Σε βοηθά να εστιάσεις στην αναπνοή σου

Η αναπνοή βοηθά το νευρικό σου σύστημα να ηρεμήσει και η Yin Yoga σε βοηθά να χρησιμοποιήσεις την αναπνοή σου για να επικεντρωθείς στο  σώμα σου και στο σφίξιμο που πιθανόν να νιώθεις στους μυς σου.  Η αναπνοή γίνεται σύμμαχός σου σε αυτή την πρακτική καθώς αρχίζεις να αντιμετωπίζεις τα συναισθήματά σου και να νιώθεις τους περιορισμούς στο σώμα σου. Αποκτάς έτσι οικειότητα και εναρμονίζεσαι με αυτά τα συναισθήματα του περιορισμού και του πόνου και κάνεις το πρώτο βήμα προς την πραγματική αλλαγή της προοπτικής που αντιμετωπίζεις τα πράγματα

  1. Σε βοηθά να είσαι παρόν στη στιγμή

Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με αγχωτικές και δύσκολες καταστάσεις, πολλές φορές προσπαθείς να αποσπάσεις την προσοχή σου για να διώξεις μακριά τα αρνητικά συναισθήματα..Αν και αυτός είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης, μπορεί να μην είναι και ο καλύτερος  για να διαχειριστείς το άγχος σου μακροπρόθεσμα.

Στη Yin Yoga, μαθαίνεις να είσαι παρόν στο σώμα σου και να χαλαρώνεις όταν έρχεσαι αντιμέτωπος μμερικές φορές με άβολες αισθήσεις, όπως η δυσκαμψία, η ένταση. Το να έρχεσαι αντιμέτωπος με αυτό που προκύπτει και να είσαι εκεί – να μην απομακρύνεσαι- είναι ένα βασικό συστατικό για τη διαχείριση του άγχους.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *