Είναι όμορφο να αγαπάς τον εαυτό σου αλλά και απολύτως απαραίτητο διότι έτσι θα του προσφέρεις μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή. Ο εαυτός σου είναι ο μόνος σταθερός συνοδοιπόρος στη ζωή σου και φροντίζοντας πρώτα απ΄όλα αυτόν, θα έχεις και περισσότερη αγάπη για να μοιράσεις απλόχερα στους γύρω σου.

Σου παρουσιάζουμε 14 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να αγαπάς τον εαυτό σου περισσότερο :

  1. Ξεκίνα την κάθε μέρα σου δίνοντας στον εαυτό σου μια θετική επιβεβαίωση.

Έχεις ανάγκη να ακούς και να επιβεβαιώνεις τα θετικά σου στοιχεία. Υπενθύμισέ τα στον εαυτό σου κάθε πρωί που κοιτάς τον καθρέφτη.

  1. Ακολούθησε μια υγιεινή διατροφή.

 Το να φροντίζεις την υγεία σου επιλέγοντας πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα, που προσφέρουν ευεξία, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις να αγαπάς τον εαυτό σου.

  1. Κινήσου

με κάθε τρόπο που θα σε κάνει χαρούμενο και θα σου προσφέρει σωματική υγεία. Ξεκίνα χορό, γιόγκα, γυμναστική ή περπάτημα στην γειτονιά. 

  1. Θέσε υγιή όρια. 

Το να μάθεις να λες «όχι», θα σε βοηθήσει να προστατέψεις την ενέργειά σου και να εξοικονομήσεις χρόνο για σένα, αποφεύγοντας να κάνεις κάτι που δεν σε ενδιαφέρει.  

5.Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με κανέναν. 

Η σύγκριση μόνο δυσαρέσκεια μπορεί να αποφέρει. Προσπάθησε να γίνεις απλά η καλύτερη εκδοχή του εαυτό σου και όχι καλύτερος από κάποιον άλλον. Αυτό είναι άλλωστε και το μυστικό της επιτυχίας.

6.Να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που σε αγαπούν. 

Το να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε αγαπούν και το εκφράζουν,  θα  βοηθήσει στην ενίσχυση της αγάπης που έχεις για τον εαυτό σου.

7.Αφιέρωσε χρόνο για να χαλαρώσεις. 

Δώσε στον εαυτό σου χώρο και χρόνο για να απολαύσεις τις απλές καθημερινές χαρές της ζωής. Απόλαυσε το φαγητό σου ή το ντουζ και μην τα κάνεις όλα βιαστικά και μηχανικά.

8.Να είσαι αληθινός στον εαυτό σου. 

Ακολούθησε τα πάθη σου και ότι σε κάνει πραγματικά χαρούμενο, χωρίς να προσποιείσαι ότι είσαι ευχαριστημένος με κάτι λιγότερο.

9.Γιορτάστε τις επιτυχίες σου. 

Είτε πρόκειται για κάτι μικρό είτε για κάτι πιο σημαντικό, αφιέρωσε χρόνο για να εκτιμήσεις τον χρόνο που αφιέρωσες για να το πετύχεις. Να νιώσεις περήφανος για τον εαυτό σου και το επίτευγμά σου.

10.Αγάπησε ό,τι σε κάνει διαφορετικό.

Κάθε ον στον κόσμο είναι διαφορετικό. Είσαι μοναδικός και όσο περισσότερο αγαπήσεις κάθε ξεχωριστό σου στοιχείο, τόσο περισσότερο θα αγαπήσεις και τον εαυτό σου.  

11.Να είσαι υπεύθυνος.

Η αγάπη για τον εαυτό σου μερικές φορές σημαίνει να μπορείς να είσαι υπεύθυνος σε ό,τι αναλαμβάνεις. Τα καθήκοντά σου μπορεί να αφορούν την δουλειά ή την οικογένειά σου. Όταν φέρνεις εις πέρας τις υποχρεώσεις σου, νιώθεις πιο ήρεμος και ελεύθερος να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου χωρίς να σε καταβάλει το άγχος της αναβλητικότητας.

12.Να είσαι ευγνώμων. 

Το να εκτιμάς όλα όσα μπορείς να έχεις και όλα όσα πραγματικά είσαι θα σε βοηθήσει να καλλιεργήσεις εις βάθος την αγάπη για τον εαυτό σου.

13.Άφησε πίσω τα τραύματα του παρελθόντος. 

Μπορεί να ακούγεται ή και να είναι δύσκολο, αλλά η απελευθέρωση από λάθη ή δυσκολίες του παρελθόντος, θα αφήσει χώρο στον παρόν για μια ευτυχισμένη ζωή.

14.Ζήτα βοήθεια. 

Μερικές φορές χρειάζεται βοήθεια και υποστήριξη στο ταξίδι αυτό. Το να αφιερώσεις χρόνο σε μια θεραπεία, προσπαθώντας να φτάσεις πιο γρήγορα στον εαυτό σου, είναι απόδειξη του ότι βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο.  

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *