Στη ζωή μας, υπάρχουν κάποιες σταθερές με τις οποίες έχουμε συμφιλιωθεί οι περισσότεροι από εμάς. Έχουμε μάθει δηλαδή να ζούμε με αυτές και να τις σεβόμαστε. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες αλήθειες που κάπως δυσκολευόμαστε να δεχτούμε οι περισσότεροι από εμάς. Αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα είναι πως μπορεί η ζωή να μην μας έχει χαριστεί με οδηγίες χρήσης, από τη στιγμή όμως που αντιληφθούμε τι είναι δεδομένο και τι μπορούμε να αλλάξουμε εμείς, θα ανοίξει και ο δρόμος προς την ευτυχία.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το να αποδεχτούμε κάποιες αλήθειες για τη ζωή.

Δεν μπορείτε να διορθώσετε τα πάντα

Καλώς ή κακώς, η ζωή μας είναι ένας συνδυασμός από όμορφες, δύσκολες, ιδιαίτερες, αλησμόνητες στιγμές. Αυτή ακριβώς είναι και η μαγεία της. Το να στοχεύετε όμως πάντα να διορθώνετε ό,τι άσχημο ή αρνητικό συμβαίνει στη ζωή σας, δεν είναι λύση. Σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να αποδεχτεί το εκάστοτε αρνητικό γεγονός και με τον καιρό θα το αποδεχτείτε. Κάντε focus μόνο σε ό,τι μπορείτε να διορθώσετε. Όλα τα υπόλοιπα θα βρούνε τον δρόμο τους.

 

Θα χάσετε φίλους

Η ζωή είναι ένα ατελείωτο ταξίδι και κάθε ημέρα είναι μία νέα περιπέτεια. Να είστε σίγουρες όμως πως μέχρι τη στιγμή που θα φτάσετε στον προορισμό σας πολλά θα έχουν αλλάξει. Κυρίως οι άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό σας. Όσο μεγαλώνουμε τόσο αλλάζουμε. Αλλάζουν οι συνήθειες μας, τα πιστεύω και οι ανάγκες μας. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα μας – οι οποίοι αλλάζουν επίσης- μπορεί κάποια μέρα να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και εμείς το ίδιο. Αυτό όμως δεν είναι κακό. Άνθρωποι θα έρθουν και άνθρωποι θα φύγουν. Άλλοι θα μείνουν ανεξίτηλοι μέσα σας και κάποιοι άλλοι θα περάσουν απλώς σαν χάδι. Εσείς προσπαθήστε πάντα να κρατάτε την ουσία από τις σχέσεις σας, να πασχίζεται να κρατήσετε κοντά σας όσους αξίζουν και να αφήνετε τους υπόλοιπους να συνεχίσουν το δικό τους ταξίδι.

 

Η αυτοβελτίωση δεν τελειώνει ποτέ

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Θυμάστε που όταν ήμασταν μικροί πιστεύαμε πως μόλις ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας, μόλις βρούμε δουλειά, μόλις γνωρίσουμε τον άνθρωπο μας κ.ο.κ τότε θα μπορούμε να πούμε πως χαλαρώνουμε; Φυσικά και ευτυχώς για όλους μας αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει. Ακριβώς όπως η ζωή δεν σταματά να κυλά έτσι και εμείς δεν σταματάμε να εξελισσόμαστε. Τι είναι όμως η ζωή χωρίς εξέλιξη; Χωρίς νέες γνώσεις, νέες εμπειρίες, νέες περιπέτειες. Καλό είναι λοιπόν να συνειδητοποιήσετε γρήγορα πως η αυτοβελτίωση είναι ένα δώρο που κάνετε εσείς στον εαυτό σας, μία ανάγκη δηλαδή που δεν τελειώνει ποτέ.

 

Έχετε μόνο μία ζωή

Ακριβώς αυτό είναι και το υπέροχο. Ή καλύτερα είναι υπέροχο όταν συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό. Κάθε λεπτό, ώρα, ημέρα που περνά δεν γυρίζει πίσω και είναι μία υπέροχη περιπέτεια. Σκεφτείτε λοιπόν, πως θέλετε να μοιάζει αυτή η περιπέτεια. Θέλετε να είναι βαρετή και αδιάφορη ή γεμάτη ενέργεια και χαρά; Κάντε λοιπόν την επιλογή σας και απλώς δημιουργήστε τη ζωή που έχετε ονειρευτεί. Ναι, φυσικά και μπορείτε.

 

Να είστε θετικοί

Πόσο κλισέ σωστά; Μπορεί να έχετε και δίκιο. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμα και αυτά τα κλισέ έχουν μεγάλη δόση αλήθειας και μία δοκιμή θα σας πείσει. Προσπαθήστε να βρίσκεται πάντα κάτι θετικό στην κάθε ημέρα. Ακόμα και αν βρέχει, ακόμα και αν μαλώσατε με κάποιον αγαπημένο σας, ακόμα και αν όλα μοιάζουν να πηγαίνουν στραβά. Πάντα, μα πάντα υπάρχει κάτι στη ζωή μας που είναι όμορφο και θετικό, απλώς εμείς επιλέγουμε να το αγνοούμε. Μη ξεχνάτε επίσης πως όσο είμαστε κακόκεφοι και βρίσκουμε παντού προβλήματα τόσο αυτά θα πολλαπλασιάζονται. Προσπαθήστε να δείτε αλλιώς τη ζωή και εκείνη θα σας ανταμείψει, να είστε σίγουροι.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *