Νομίζεις ότι επειδή κοιμάσαι πολλές ώρες κοιμάσαι καλά; Μπορεί να ισχύει εάν οι ώρες του ύπνου σου είναι ποιοτικές αλλά εάν αντιμετωπίζεις κάποιο από τα πιο κάτω προβλήματα τότε πρέπει να αλλάξεις τις συνήθειές σου για να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου.  

  • Κοιμάσαι πολύ γρήγορα

Όταν ξαπλώνεις στο κρεβάτι και σε παίρνει κατευθείαν ο ύπνος δεν είναι θετικό σημάδι. Μπορεί να αποκοιμάσαι γρήγορα και αρκετά βαθιά, επειδή δεν κοιμάσαι αρκετά. Η γενικότερη έλλειψη ύπνου, έχει σαν αποτέλεσμα ο οργανισμός σου να προσπαθεί απεγνωσμένα να αναπληρώσει τις χαμένες ώρες.

Επειδή όμως «ασκείται πίεση» στον οργανισμό, δεν ξεκουράζεσαι πραγματικά και παραλείπεις τα στάδια REM του ύπνου.

 

  • Αργείς να κοιμηθείς

Είναι εξίσου κακό με το να κοιμάσαι απευθείας. Όταν δεν μπορείς να κοιμηθείς τον απαιτούμενο χρόνο, σημαίνει ότι δεν ασκείται καθόλου “πίεση” στον οργανισμό και τότε παραλείπεις τον βαθύ ύπνο δηλαδή τα στάδια μη REM. Αυτό μπορεί να συμβαίνει διότι πήρες ένα  power nup αργά το απόγευμα. Απόφυγε λοιπόν τα power nups ή προγραμμάτισέ τα το μεσημέρι, μετά το φαγητό για να μην σου προκαλούν αϋπνίες τα βράδια.

  • Ξυπνάς συχνά το βράδυ

Αν ξυπνάς συχνά το βράδυ τότε ο ύπνος σου δεν είναι ποιοτικός ακόμα και αν κοιμάσαι πολλές ώρες. Όταν ο ύπνος είναι διακοπτόμενος τότε διακόπτονται επίσης ή και παραλείπονται, ακόμη, τα απαραίτητα στάδια του ύπνου, με αποτέλεσμα να ξυπνάς καταβεβλημένος.

  • Κουράζεσαι συχνά μέσα στη μέρα

Αν κατά τη διάρκεια της μέρας νιώθεις συχνά τα πόδια σου να μην σε κρατάνε και τον οργανισμό σου εξαντλημένο, παρ΄ ότι οι ώρες του ύπνου σου ήταν επαρκείς, τότε δεν κοιμάσαι σωστά. Επίσης μπορεί να έχεις νεύρα ή δυσκολίες στη συγκέντρωση.

 

 

Δες λοιπόν εδώ πώς να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου και κατά συνέπεια την καθημερινή σου διάθεση.

 

Ένα πολύ χρήσιμο tip που θα σε βοηθήσει να αποφύγεις λάθη στον ύπνο σου είναι να αγοράσεις ένα smartband ή smartwatch. Έχουν ενσωματωμένη λειτουργία μέτρησης των ωρών, αλλά και της ποιότητας του ύπνου σου, οπότε θα μπορείς να παρακολουθείς την βελτίωσή της.

 

Απόφυγε όμως άγνωστες μάρκες που υπόσχονται πολλά και κοστίζουν ελάχιστα, διότι μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία σου. Να στραφείς σε καταξιωμένους κατασκευαστές που έχουν αξιόπιστα και επιτυχημένα apps υγείας. Έτσι κι αλλιώς κι αυτά λίγο κοστίζουν και είναι όλα συμβατά και με Android και με iOS.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *