Ήξερες πως ψήνοντας απλά στον φούρνο τα φρούτα, μπορείς να τα μετατρέψεις σε ένα απολαυστικό γλυκό;

Ας το δοκιμάσουμε με το αχλάδι.

  • Ρύθμισε τον φούρνο στους 220 °C, κόψε το αχλάδι στη μέση και ψήσε το για 10 με 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Βγάλε το αχλάδι από το φούρνο, άλειψέ το με μέλι
  • Ψήσε το για άλλα 10 λεπτά. 
  • Άφησέ το να κρυώσει ελαφρώς και δοκίμασε το γευστικότατο αποτέλεσμα.

Μπορείς αν θες να προσθέσεις σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό. 

Αυτό το γλυκό όχι μόνο είναι απλό και γευστικό. Είναι επίσης εξαιρετικά υγιεινό. Το αχλάδι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες – περίπου 6 γραμμάρια το φρούτο- και έχει μόνο 100 θερμίδες. Εμπεριέχει άφθονο νάτριο, το οποίο βοηθά στην υγεία της καρδιάς καθώς και βιταμίνη C για ανοσολογική προστασία. 

Το μέλι από την άλλη, περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. 

Άρα τα αχλάδια ψημένα στο φούρνο με μέλι είναι η καλύτερη επιλογή γλυκού!

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *