Πολλές φορές ένα δροσιστικό αναψυκτικό με πάγο είναι τόσο ανακουφιστικό.  

Τα αναψυκτικά όμως και όλα τα ροφήματα που εμπεριέχουν επεξεργασμένη ζάχαρη σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς, συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους, της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου στο αίμα, στην εμφάνιση διαβήτη και καρδιακών παθήσεων.  

Στην πραγματικότητα, οι τεράστιες ποσότητες ζάχαρης και φρουκτόζης στα αναψυκτικά θα μπορούσαν να είναι τόσο επιβλαβείς για το συκώτι όσο και η κατανάλωση αλκοόλ. Ποιο είναι όμως το αναψυκτικό που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μνήμης;

Η υπερβολική κατανάλωση σόδας σύμφωνα με μελέτες που δημοσιεύτηκαν από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς συνδέθηκε και με την εμφάνιση άνοιας ή Αλτσχάιμερ.Οι άνθρωποι που πίνουν τακτικά σόδα έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια ή να πάθουν εγκεφαλικό. Η έρευνα αυτή ήταν συνέχεια μιας μεγαλύτερης προηγούμενης μελέτης που ανακάλυψε ότι η συνεχής κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών οδηγεί σε ατροφία του εγκεφάλου και συνεπώς φτωχότερη μνήμη. 

Η καλύτερη λύση για να αποφύγουμε ανεπιθύμητες παρενέργειες και να έχουμε συνολική υγεία και ευημερία είναι η άφθονη κατανάλωση νερού.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *