Ο Νάσος είναι από εκείνους τους ανθρώπους που όταν καθόμαστε να φάμε, εγώ κοντεύω να τελειώσω το πιάτο μου κι εκείνος ακόμα περιποιείται το δικό του. Όσο εγώ τρώω δηλαδή το κρέας που παραγγείλαμε για παράδειγμα, εκείνος θα ψιλοκόψει το δικό του σαν ταλιάτα, θα ζητήσει να του φέρουν θαλασσινό αλάτι και φυσικά ελαιόλαδο για να το περιχύσει από πάνω. Έτσι ακόμα και στη χειρότερη ταβέρνα να πάμε, ο Νάσος θα φάει γκουρμέ. Και στο σπίτι ακόμα, ένα αυγό βραστό θα το κόψει σε μικρά κομμάτια θα του ρίξει πιπέρι και αλάτι και φρέσκο λάδι ενώ εγώ θα το έχω καταπιεί ήδη το δικό μου.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν όπως είναι φυσικό φτιάχνει τον τέλειο ντάκο και την τέλεια χωριάτικη. Κι επειδή αλήθεια σας λέω όπου και να έχουμε πάει, ντάκο σαν του Νάσου δεν έχω φάει πουθενά, τον ρώτησα ποιό είναι το μυστικό.
Για να μην σας τα πολυλογώ, τα μυστικά είναι τέσσερα. Καλό και μπόλικο φρέσκο ελαιόλαδο χωρίς τσιγκουνιές ούτε στην ποιότητα ούτε στην ποσότητα, κρίθινα και μόνο κρίθινα παξιμάδια που μπαίνουν στον πάτο του μπολ και τα ποτίζει κι αυτά με ελαιόλαδο, κατσικίσια φέτα και μηλόξυδο αντί για απλό ξύδι, κι αυτό σε ποσότητα χωρίς τσιγκουνιές.
Κι επειδή η εποχή τώρα είναι για αναδιοργάνωση και το έχετε ρίξει κι εσείς στις σαλάτες όπως κι εμείς, δοκιμάστε το έτσι οπως το κάνει και με ευχαριστείτε μετά!
Comments