Όλοι το ίδιο παθαίνουμε! Μόλις ακούσουμε ότι μια συνταγή δεν έχει ζάχαρη ψάχνουμε να βρούμε πώς γίνεται. Αυτό είναι καλό γιατί σημαίνει ότι έχουμε αντιληφθεί πόσο λίγη αξία έχει για την υγεία μας η ζάχαρη αλλά και ότι ούτως η άλλως τη βρίσκουμε και άρα την καταναλώνουμε καθημερινά κρυμμένη στις πιο απίθανες τροφές.

 

Να σας πω λοιπόν πως φτιάξαμε με τη Σόφη τα cupcakes με φυστικοβούτυρο:

Σε ένα μπολ βάλαμε:

100 γραμμάρια αλεύρι Ζέας

1/2 ΚΓ σόδα

1 ΚΓ μπέικιν

Τα ανακατέψαμε.

 

Σε ένα άλλο μπολ βάλαμε:

Μια μπανάνα λιωμένη με το πιρούνι

120 γρ σιρόπι αγαύης

3 κουταλιές φυστικοβούτυρο 

Τα ανακατέψαμε.

 

Ρίξαμε το μείγμα με τα στερεά μέσα στα υγρά και τα ανακατέψαμε όλα μαζί.

Στο τέλος ψιλοκόψαμε λίγη κουβερτούρα ( η μόνη μας αμαρτία αν και θα μπορούσαμε να βάλουμε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ή κακάο) 

 

Τα ανακατέψαμε όλα μαζί και τα βάλαμε στις θήκες για τα cupcakes! 

 

Αυτό ήταν όλο! Δεν λερώσαμε ούτε μίξερ! 

Καλή επιτυχία!!!

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *