Πόσες φορές έχουμε σκεφτεί πως μέσα στην τρελή καθημερινότητα που βιώνουμε καθημερινά δεν έχουμε την ευκαιρία να φροντίσουμε τον εαυτό μας όσο θα θέλαμε. Κι όμως, αντίθετα με ό,τι πιστεύουμε εάν το θέλουμε υπάρχει τρόπος να εντάξουμε self care δραστηριότητες μέσα στην ημέρα μας, για τις οποίες θα χρειαστούμε ελάχιστα λεπτά.

Εμείς συγκεντρώσαμε πέντε εύκολες και εξαιρετικά γρήγορες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μέσα στην ημέρα για να φροντίσετε τον εαυτό σας.

Διαλογισμός

 

Ένας από τους λόγους που ο διαλογισμός μπορεί να είναι πάντα η πρώτη σας επιλογή όταν θέλετε να φροντίσετε έστω και λίγο τον εαυτό σας είναι πως μπορεί να συμβεί παντού. Ακόμα κι αν βρίσκεστε στο γραφείο και νιώθετε πως η πίεση και το άγχος κορυφώνεται ή απλώς έχετε επιστρέψει στο σπίτι και θέλετε να κάνετε κάτι για να αποφορτιστείτε, έστω και πέντε λεπτά διαλογισμού μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ψυχοσύνθεση σας. Ειδικά αυτή την περίοδο που όλοι μας βιώνουμε περίεργα συναισθήματα, το να αφιερώσετε 10-15 λεπτά για να διαλογιστείτε και να ηρεμήσετε μέσα στην ημέρα, θα είναι σίγουρα το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας.

Ενυδάτωση

 

Επίσης εξίσου σημαντικό είναι να πίνετε αρκετό νερό, το οποίο είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο συστατικό ομορφιάς που μας χαρίζει η φύση. Εάν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που ξεχνάνε να πιούν νερό μέσα στην ημέρα σας έχουμε δύο λύσεις. Πρώτον, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό και οι οποίες σας στέλνουν ειδοποιήσεις μέσα στην ημέρα, υπενθυμίζοντας σας ακριβώς αυτό, να πιείτε νερό. Δεύτερον, μία πιο fun λύση είναι να αγοράσετε ένα ή και περισσότερα μπουκάλια νερό σε έντονα και χαρούμενα χρώματα και μοτίβα για να σας φτιάχνουν τη διάθεση. Κάθε φορά που θα τα βλέπετε στον χώρο θα θυμάστε και να πιείτε νερό. Άλλωστε θα σας πάρει πολύ λιγότερο από 15 λεπτά και θα έχετε κάνει ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό σας.

 

Skincare

Δεκαπέντε λεπτά είναι υπεραρκετά για να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας και συγκεκριμένα για να φροντίσετε την επιδερμίδα σας. Βασικότερο βήμα όλων είναι ο καθαρισμό της. Ναι, ακόμα και τώρα που είμαστε σπίτι και δεν βαφόμαστε θα πρέπει να την καθαρίζουμε και να ακολουθούμε κανονικά την πρωινή και βραδινή μας ρουτίνα. Και ποια γυναίκα δεν νιώθει πως έχει κάνει κάτι καλό για τον εαυτό της αφού έχει φροντίσει την επιδερμίδα της; Ήρθε η στιγμή λοιπόν να χρησιμοποιήσετε όλες τις μάσκες προσώπου που αγοράζατε και δεν είχατε χρόνο να κάνετε.

 

Διαβάστε

Έστω και 15 λεπτά πριν να κοιμηθείτε αρκούν για να κάνουν την αλλαγή στη διάθεση και την ψυχολογία σας. Πολλές φορές, οι άνθρωποι θεωρούμε πως για να διαβάσουμε κάτι χρειάζεται να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένες, ωστόσο αυτό δεν ισχύει απόλυτα. Αντί να αφιερώσετε την ώρα πριν να κοιμηθείτε στο κινητό και το instagram είναι προτιμότερο να διαβάσετε μερικές σελίδες από ένα βιβλίο που θα έχετε στο κομοδίνο σας. Το μυαλό θα αποφορτιστεί, θα γεμίσει με νέες εικόνες και σίγουρα θα κοιμηθείτε καλύτερα.

 

Γυμναστική

Κλισέ το ξέρω, αλλά πιστέψτε με θα αλλάξει πολλά στην καθημερινότητα σας. Ακόμα και τώρα στην καραντίνα, μπορείτε να αφιερώσετε 15 λεπτά για να κάνετε γιόγκα ή να στείλετε 6 στο 13033 να πάρετε τα ακουστικά σας και να περπατήσετε για 15 λεπτά στη γειτονιά σας. Η άσκηση θα σας ηρεμήσει αμέσως και σίγουρα με τον καιρό θα βελτιώσει τη φυσική σας κατάσταση.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *