Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσες ώρες από την καθημερινότητα σας περνάτε με το κινητό στο χέρι κάνοντας συνεχώς scroll down στο Instagram; Και το ακόμα πιο σημαντικό, έχετε σκεφτεί πόσο πολύ σας επηρεάζουν στη ζωή σας όλα όσα βλέπετε στο Instagram. Ας είμαστε ειλικρινείς, όλες μας έχουμε σκεφτεί πώς θα ήταν να κάνουμε τη ζωή της τάδε influencer, να έχουμε περισσότερα ρούχα/παπούτσια/τσάντες ή αψεγάδιαστο κορμί, έναν σύντροφο που μοιάζει με μοντέλο και γενικώς μία τέλεια ζωή. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είμαστε ευχαριστημένες και ευγνώμων για τη ζωή μας. Πολλές φορές όμως ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό και αυτό είναι το κατά πόσο είναι αληθινά όλα όσα βλέπουμε στο Instagram και τελικά γιατί να ακολουθούμε και να παρακολουθούμε τις ζωές κάποιων ανθρώπων.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν τρεις κατηγορίες ανθρώπων/λογαριασμών που αξίζει να κάνουμε unfollow.

Κατηγορία 1η

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν celebrities/influencers που όπως είπαμε μοιάζει να έχουν την τέλεια, αψεγάδιαστη ζωή. Μοιράζονται καθημερινά ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια της ζωής τους, είναι πάντα τέλεια περιποιημένες και οι φωτογραφίες τους είναι σαν από περιοδικού. Αρχικά να πούμε κάτι βασικό. Οι influencers αυτές έχουν πάντα έναν φωτογράφο μαζί τους και το αποτέλεσμα δεν είναι αποκλειστικά δικό τους. Οι εικόνες τους δηλαδή έχουν περάσει από κάποια επεξεργασία. Ό,τι κι αν ανεβάζουν είναι συμφωνημένο και τέλεια προγραμματισμένο. Γενικώς, οι αναρτήσεις τους δεν είναι σε καμία περίπτωση αυθόρμητες και ρεαλιστικές. Συνεπώς γιατί να ακολουθείτε άτομα που σας κάνουν να νιώθετε πως δεν ζείτε μία ζωή που έχει περάσει από Photoshop;

Κατηγορία 2η

Σίγουρα γνωρίζετε αρκετά καλά και αυτή την κατηγορία καθώς αφορά τα follow που έχετε κάνει από ευγένεια. Έχετε βγει με μία παρέα, κάποιος έχει φέρει επιπλέον φίλους, σας κάνουν follow και κάνετε follow back από ευγένεια. Καιρός λοιπόν να ξεκαθαρίσετε το προφίλ σας και να κάνετε unfollow όλα αυτά τα άτομα που πιθανόν να μην δείτε ποτέ ξανά στη ζωή σας.

Κατηγορία 3η

Εάν ακολουθείτε επίσης κάποια γνωστή/πρώην συνάδερφο κλπ που βγάζει συνεχώς και μόνο selfie φωτογραφίες, ήρθε η στιγμή να κάνετε unfollow. Γιατί; Αυτά τα άτομα το μόνο που θέλουν είναι να τους χαρίσετε κομπλιμέντα και περιμένουν τη στιγμή που κάποιος θα τους σχολιάσει πόσο όμορφες είναι.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *