«Άστο, θα το κάνω αργότερα», είναι η φράση που όλοι μας σχεδόν χρησιμοποιούμε καθημερινά. Όταν φλερτάρουμε καθημερινά με την αναβλητικότητα για τις πιο απλές καθημερινές συνήθειες ή ευθύνες, τότε αυτό γίνεται συνήθεια και για πιο σημαντικά πράγματα. Δημιουργεί μια γενικότερη βραδύτητα στη ζωή μας και μας απομακρύνει από τους στόχους μας.

Σου παρουσιάζουμε λοιπόν το lifehack που θα σου αλλάξει τη ζωή:

Είναι ο λεγόμενος  «κανόνας των 15’». Μπορείς να τον εφαρμόσεις από το να πλύνεις τα πιάτα μέχρι να γράψεις την παρουσίαση που πρέπει να παραδόσεις σε 2 μέρες. 

Βάλε το χρονόμετρο στα 15 λεπτά. Ξεκίνα να κάνεις αυτό που πρέπει και πάτα το start.  Όρισε αυτό το ασφαλές χρονικό πλαίσιο και σε αυτά τα λεπτά μην περιορίζεις το μυαλό σου, άσε την φαντασία σου ελεύθερη. Όταν τα 15’ τελειώσουν σταμάτα αυτό που κάνεις. Ακόμα και αν αισθάνεσαι παραγωγικός εκείνη τη στιγμή και δεν θες να σταματήσεις, κάνε το.

Την επόμενη μέρα εφάρμοσε ξανά τον κανόνα. Θα δεις ότι θα είσαι πιο αφοσιωμένος σε αυτό που κάνεις για να προλάβεις πριν τη λήξη του χρόνου. Μέρα με την μέρα θα βελτιώνεσαι και αντί να αναβάλεις κάτι που πρέπει να κάνεις, θα θες να το κάνεις σωστά και μάλιστα ακόμα πιο γρήγορα. Εφάρμοσε τον κανόνα τον 15΄για τρεις μέρες και θα δεις την αλλαγή.

Γιατί είσαι αυτό που κάνεις, όχι αυτό που λες ότι θα κάνεις.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *