Αν έχεις βαρεθεί τις κλασικές συνταγές μπισκότων, τα vegan μπισκότα με lime καρύδας χωρίς γλουτένη είναι κάθε άλλο παρά συνηθισμένα. Όχι μόνο είναι νόστιμα, είναι γεμάτα οφέλη για την υγεία του εντέρου, διότι είναι φτιαγμένα με συστατικά πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως η βρόμη και ο λιναρόσπορος. Οι φυτικές ίνες είναι το κλειδί για τη διατήρηση της υγείας του πεπτικού συστήματος, οπότε αυτά τα μπισκότα είναι η καλύτερη διατροφική επιλογή.

Η κανέλα που θα προσθέσεις, συνδέεται με την καταπολέμηση των φλεγμονών ενώ το τζίντζερ συνδέεται με την πρόληψη της δυσπεψίας καθώς και με την ανακούφιση του φουσκώματος ή της δυσκοιλιότητας. Το βούτυρο καρύδας, σου δίνει τις ποσότητες πρωτεΐνης που χρειάζεσαι ενώ παράλληλα δίνει μια κρεμώδη υφή στα μπισκότα.

Πάμε να δούμε τώρα τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις αυτό το γευστικό και θρεπτικό σνακ:

1 και 1/4 φλιτζάνια βρόμης για γρήγορο μαγείρεμα

1/4 φλιτζάνι αλεύρι βρόμης

2 και 1/2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο

1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας νιφάδες καρύδας

1/4 κουταλάκι της σούπας αλάτι

3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

1/4 βούτυρο καρύδας (ή όποια άλλη γεύση προτιμάς)

1/4 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας

1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου

1)Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

2)Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα ξηρά συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά συστατικά. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα ξηρά συστατικά. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.

3)Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι δίνουμε σχήμα στα μπισκότα μας βάζοντάς τα στο ταψί, όπου έχουμε τοποθετήσει ένα αντικολλητικό χαρτί.

4)Ψήνουμε για 12 έως 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να σφίξει η ζύμη και καλή μας όρεξη!

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *