Αν αισθάνεσαι το δέρμα σου ταλαιπωρημένο και το σώμα σου πρησμένο τα θρεπτικά συστατικά που εμπεριέχονται στο τσάι σίγουρα θα σε αναζωογονήσουν σε χρόνο μηδέν. 

Πάμε να δούμε λοιπόν ποιο απ΄όλα είναι το ευεργετικό τσάι που σου ταιριάζει.

  • Σφικτό δέρμα με τσάι ιβίσκου

Ο ιβίσκος έχει το παρατσούκλι «Botox» και αυτό γιατί αναστέλλει το ένζυμο που διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη, με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται σφριγηλό, λείο και νεανικό.

Συνδύασέ το με γιαούρτι και μέλι που για να επιταχύνεις την δράση του.

 

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ! Ανακάτεψε μια κουταλιά της σούπας παγωμένο τσάι ιβίσκου, μισή κουταλιά της σούπας μέλι και δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Εφάρμοσε στο πρόσωπο και στον λαιμό και ξέπλυνε μετά από 15 λεπτά.

 

 

 

 

  • Εξάλειψε τις κηλίδες στα χέρια σου με γλυκόριζα

Μοναδικές ενώσεις της  γλυκόριζας διασπούν τη χρωστική ουσία του δέρματος και έτσι μειώνουν τις κηλίδες γήρανσης, ενώ παράλληλα απομακρύνουν τα ξηρά, αποχρωματισμένα κύτταρα του δέρματος. Η γλυκόριζα θα κάνει το δέρμα σου πιο φωτεινό και ομοιόμορφο.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ! Σε ένα μπολ με βραστό νερό, βάλε τρια φακελάκια του τσαγιού γλυκόριζα. Άφησέ το να κρυώσει και στη συνέχεια βύθισε τα χέρια σου για 15 λεπτά.  

  • Λιγότερο πρήξιμο με τσάι τζίντζερ

Οι θερμαντικές ενώσεις στο τσάι τζίντζερ διεισδύουν στο δέρμα, κάνοντας το κυκλοφορικό σύστημα να λειτουργεί γρηγορότερα. Αυτή η διαδικασία διεγείρει ένα υποτονικό λεμφικό σύστημα, ώστε να μπορεί να απομακρύνει γρήγορα τις τοξίνες και τα περιττά υγρά που «πρήζουν» το στομάχι.

 

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ! Τοποθετήστε τέσσερα φακελάκια τσαγιού τζίντζερ στο ζεστό νερό της μπανιέρας σου και μείνε μέσα για 20 λεπτά.

 

 

 

  • Πυκνά μαλλιά με τσάι μέντας

Η μενθόλη του τσαγιού μέντας αυξάνει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, προάγοντας την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Επιπλέον, η διεγερτική ουσία που περιέχει η μέντα δίνει όγκο στα μαλλιά .

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ! Ρίξε δύο φλιτζάνια δροσερό τσάι μέντας σε βρεγμένα μαλλιά. Άφησέ το για 5 λεπτά και ξέβγαλε με άφθονο νερό.

  • Καταπράυνε τα δερματικά εξανθήματα με χαμομήλι

Ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες τσάι χαμομηλιού μειώνει την ερυθρότητα και τον κνησμό. Τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού ενισχύουν το φράγμα του δέρματος για να αποτρέψουν την εμφάνιση νέων εξανθημάτων.

 

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ! Βάλε δύο φακελάκια του τσαγιού χαμομήλι σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Μόλις κρυώσει, μούλιασε  ένα πανί και τοποθετήσέ το στα εξανθήματα. Άφησέ το για 10 λεπτά και ξέβγαλε με νερό.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *