Από το Σάββατο το βράδυ και όπως φαίνεται για τα επόμενα χρόνια, η Kamala Harris, η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ή καλύτερα η πρώτη γυναίκα θα είναι το νέο αγαπημένο μας Girl Boss. Ποια είναι όμως η ιστορία της και πως κατέληξε να φτάσει στην κορυφή;

Η Kamala Harris γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1960 στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Ο πατέρας της, Donald Harris με καταγωγή από την Τζαμάικα ήταν οικονομολόγος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ, ενώ η Ινδή μητέρα της, Shyamala Gopalan ήταν ερευνήτρια με σημαντικές μελέτες στο βιογραφικό της. Οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν εφτά χρονών. Η πολιτικός έχει ακόμα μία αδερφή, τη 53χρονη Maya, η οποία εργάζεται ως πολιτική αναλύτρια, είναι παντρεμένη με τον Tony West και μαζί έχουν μία κόρη, την Meena Ashley. Η μητέρα τους πέθανε από καρκίνο το 2009.

 

 

Τα δύο κορίτσια μεγάλωσαν πηγαίνοντας στην εκκλησία των βαπτιστών, ενώ όταν επισκέπτονταν την ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας τους, Ινδία έρχονταν σε επαφή και με τον ινδουισμό.

Σε ομιλία της έχει αναφέρει «Η μητέρα μου όταν ήρθε εδώ το 19′ από την Ινδία, δεν περίμενε ίσως ότι θα ερχόταν μία τέτοια στιγμή. Γυναίκες από την Ασία, αφροαμερικανές, λατίνες, έχουν την δύναμη να στηρίξουν την δημοκρατία. Όλες οι γυναίκες που πάλευαν τόσα χρόνια να προστατέψουν την δημοκρατία και τώρα μία νέα γενιά μάχεται για τον ίδιο σκοπό. Για τους κόπους τους είμαι αυτή τη στιγμή εδώ. Για τα όνειρα και τους στόχους τους. Αυτές άνοιξαν τον δρόμο για να έρθει αυτή η ημέρα. Και τι κουράγιο ήθελε για τον Μπάιντεν να διαλέξει μία γυναίκα για αντιπρόεδρο της χώρας! Μπορεί να είμαι η πρώτη, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία. Γιατί κάθε μικρό κορίτσι βλέπει ότι η χώρα αυτή, είναι χώρα ευκαιριών, ανεξάρτητα την καταγωγή σου».

 

 

Η Kamala Harris σπούδασε στο πανεπιστήμιο Howard της Ουάσιγκτον και το 2014 παντρεύτηκε τον δικηγόρο, Douglas Emhoff. Το 2003 έγινε Περιφερειακή Εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο, το 2010 εξελέγη γενική εισαγγελεάς της Καλιφόρνιας και μάλιστα είναι η πρώτη γυναίκα και μάλιστα μαύρη γυναίκα που αποσπά αυτό το αξίωμα, ενώ το 2014 επανεξελέγη με μεγάλο προβάβισμα. Γενικά, η πολιτικός θεωρείται ως μία από τους πιο συντηρητικούς Δημοκρατικούς. Η καριέρα και η πορεία της ως εισαγγελέας της χάρισε τον χαρακτηρισμό της «σκληρής» και σίγουρα ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της πολιτικής σκηνής. Αυτή η δύναμη την έκανε να εκλεγεί Γερουσιαστής των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια το 2017.

Ο αρχικός της στόχος ήταν να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές, αφού ονειρευόταν να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ, ωστόσο δεν κατάφερε να το αποσπάσει. Το χρίσμα εν τέλει απέσπασε ο Joe Biden, ο οποίος της πρότεινε την αντιπροεδρία, μία κίνηση ματ αφού η Kamala Harris είχε μεγάλη επιρροή τόσο στις γυναίκες όσο και στους ψηφοφόρους που θεωρούνται προοδευτικοί. Τα υπόλοιπα είναι απλώς ιστορία.  

 

Ωστόσο, εάν θέλουμε να καλύψουμε και τις δύο πλευρές οφείλουμε να αναφέρουμε πως μπορεί η Kamala Harris να έχει υπερασπιστεί πολλές φορές θέματα όπως οι γάμοι των ομοφυλόφιλων και η θανατική ποινή, έχει δεχθεί σκληρή κριτική για τις απόψεις της στη φορολογία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την αστυνομική μεταρρύθμιση και τη νομοθεσία περί ναρκωτικών, οι οποίες δεν θεωρούνται και τόσο προοδευτικές.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα είναι ένα. Μία νέα γυναίκα με άστρο και όραμα κατάφερε να κερδίσει μία τόσο σημαντική θέση, στέλνοντας σε όλες μας το μήνυμα πως ό,τι μα ό,τι ονειρευτούμε μπορούμε να το πετύχουμε. Αρκεί να το πιστέψουμε και να δουλέψουμε σκληρά.

.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *