Ο χώρος που κοιμόμαστε είναι ίσως το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού μας. Σε αυτό ξεκουραζόμαστε και είναι πολύ σημαντικό να το διακοσμήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μας βοηθά να χαλαρώνουμε και να αποφορτιζόμαστε πιο εύκολα. Ειδικά αυτή την περίοδο και με το δεύτερο lockdown έχουμε μεγάλη ανάγκη να βρίσκουμε ηρεμία σε έναν χώρο. Πώς θα μεταμορφώσετε λοιπόν το υπνοδωμάτιο σας;

Η θέση του κρεβατιού

Το καλύτερο σημείο για να τοποθετήσετε το κρεβάτι σας είναι μπροστά από έναν τοίχο και να αφήσετε χώρο στο πλάι ώστε να έχετε χώρο να μετακινείστε. Επίσης είναι πολύ σημαντικό απέναντι από το κρεβάτι να υπάρχει κάποιο παράθυρο ή κάποιος πίνακας ζωγραφικής και όχι πόρτα. 

 

Τα κατάλληλα κομοδίνα

Εδώ μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να επιλέξετε τα ιδανικά κομοδίνα για εσάς και τις ανάγκες σας. Μπορεί να είναι απλώς ένα χαμηλό σκαμπό σε έντονο χρώμα, ένα απλό κομμοδίνο που χωρά όλα όσα θέλετε να έχετε δίπλα σας ή ένα κομοδίνο αντίκα. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε είναι να υπάρχει ίση απόσταση από τις δύο πλευρές του κρεβατιού που θα τα τοποθετήσετε για λόγους ισορροπίας στο δωμάτιο.

 

 

 

Διακοσμήστε το κρεβάτι 

Τι σημαίνει αυτό; Σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια και άλλα μαξιλάρια και άλλες κουβέρτες, ριχτάρια. Η διακόσμηση του υπνοδωματίου σας θα αλλάξει στη στιγμή μόλις αποφασίσετε να προσέξετε περισσότερο το κρεβάτι σας. Εμείς σας προτείνουμε να κρατήσετε σε ήρεμους τόνους τα σεντόνια σας και να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη με τις κουβέρτες, τα ριχτάρια και τις μαξιλαροθήκες. 

 

 

Ιδανικές αποχρώσεις

Σίγουρα εδώ παίζει ρόλο η αισθητική του εκάστοτε ανθρώπου, ωστόσο εάν θέλετε το υπνοδωμάτιο σας να αποπνέει ηρεμία και γαλήνη, οι καλύτερες αποχρώσεις είναι οι γήινες, οι τόνοι του μπλε και του πράσινου, αλλά και η παστέλ εκδοχή του κίτρινου. Επίσης είναι σημαντικό, να αποφασίσετε από πριν τους τόνους που θέλετε, ώστε να υπάρχει συνοχή στο χρώμα των τοίχων, τα σεντόνια, το χαλί και γενικώς τη διακόσμηση. 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *