Μειώστε τη ζάχαρη

Ακόμα κι αν σκέφτεστε να φάτε ακόμα ένα κομμάτι από εκείνο το λαχταριστό κέικ σοκολάτας με την ευχή η σοκολάτα αυτή τη φορά να σας δώσει ενέργεια, εννοείται πως θα πρέπει να το ξεχάσετε. Εάν το κάνετε αυτό, το μόνο που θα πετύχετε είναι να νιώσετε ακόμα χειρότερα. Η λύση που θα επαναφέρει τα επίπεδα σακχάρου στον οργανισμό σας είναι να φάτε κάτι που συνδυάζει ίνες και πρωτειϊνη, όπως μερικές φέτες μήλου ή φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη.

Εάν έχετε αποφασίσει να μειώσετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας, θα πρέπει να το κάνετε σταδιακά και με υπομονή. Διαφορετικά, μπορεί να προκληθούν διάφορα προβλήματα όπως ξαφνική αύξηση βάρους, πίεση στο αίμα ή ακόμα και αντοχή στην ινσουλίνη, που μπορεί να μετατραπεί σε διαβήτη. 

Να αποφεύγετε την επεξεργασμένη ζάχαρη

Όσο απολαυστική μπορεί να είναι η ζάχαρη άλλο τόσο ύπουλη μπορεί να αποδειχθεί, ακριβώς γιατί βρίσκεται και σε τρόφιμα που δεν είχαμε σκεφτεί μέχρι σήμερα. Για παράδειγμα, δώστε μεγάλη βάση στα δημητριακά ή στις μπάρες με γκρανόλα που τρώτε κάθε πρωί ή ενδιάμεσα από τα γεύματα καθώς συνήθως έχουν πολλή ζάχαρη. Εάν επιθυμείτε να φάτε κάτι γλυκό, προτιμήστε κάποιο φρούτο. 

-Στο ανοσοποιητικό σας

Εάν κοιμόσαστε τουλάχιστον 6-7 ώρες κάθε βράδυ, τότε χρειάζεται να γνωρίζετε πως με αυτό τον τρόπο ενδυναμώνετε το ανοσοποιητικό σας και είναι πιο δύσκολο να κολλήσετε κάποια ίωση. Έρευνες έχουν δείξει μάλιστα πως ο ύπνος βοηθά πολύ τους ασθενείς που πάσχουν από πνευμονία ή κάποια σοβαρή ίωση. 

-Στον πόνο

Ο ύπνος λειτουργεί ως ένα φυσικό αναλγητικό για όλους μας. Την επόμενη φορά δηλαδή που θα έχετε πονοκέφαλο, προσπαθήστε να κοιμηθείτε έστω και λίγο. Στη συνέχεια, σίγουρα θα νιώθετε καλύτερα. 

-Στη μνήμη

Αυτό είναι λίγο ή πολύ γνωστό σε όλους μας. Εάν υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζαμε όμως είναι ο λόγος που συμβαίνει. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όσο εμείς κοιμόμαστε, οι πληροφορίες και οι αναμνήσεις έχουν τη δυνατότητα να κατασταλάστουν στον εγκέφαλο μας. Επίσης, δεν υπάρχει καλύτερο γιατρικό μετά από μία πολύ δύσκολη ημέρα από έναν ύπνο. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχει αποδειχθεί πως ο ύπνος βοηθά να διώξουμε όλο τον αρνητισμό.

 

-Στη διάθεση

Σκεφτείτε πόσο πιο ευδιάθετες νιώθετε όταν έχετε απολαύσει έναν ύπνο που σας ξεκούρασε. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ύπνος μας δίνει τη δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στην επόμενη ημέρα, μειώνει το άγχος και μας κάνει να νιώθουμε πιο χαρούμενοι. 

-Στην επιδερμίδα

Θα Έχετε ακούσει πολλές φορές για το beauty sleep και όντως είναι κάτι που ισχύει. Η ορμόνη που αφορά τον ύπνο, η μελατονίνη είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην αντιγήρανση. Έτσι, όσο εμείς κοιμόμαστε, η μελατονίνη αναπλάθει την επιδερμίδα μας και την κάνει πιο λαμπερή.

-Στη λίμπιντο

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να μειώσει σημαντικά την όρεξη μας για ερωτική επαφή και να μας κάνει να πιστεύουμε πως δεν νιώθουμε έλξη για τον σύντροφο μας. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένας καλός ύπνος για να μας ξεκουράσει και να μας επαναφέρει στα φυσιολογικά. Μετά η ερωτική επιθυμία θα επιστρέψει σίγουρα. 

-Στην ευφυία 

Οι ειδικοί λένε πως “ο ύπνος μας κάνει εξυπνότερους”. Συγκεκριμένα, υπάρχουν τέσσερα στάδια ύπνου, ένα εκ των οποίων είναι το REM, το πιο σημαντικό για την υγεία του εγκεφάλου μας. Οι διαταραχές στον ύπνο μπορεί να προκαλέσουν χαμηλή συγκέντρωση αλλά και ένα αίσθημα “ομίχλης”, δηλαδή ξεχνάμε ή δεν έχουμε σωστή ροή στις σκέψεις μας. 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *