Το κέικ είναι ένα γλυκό που ξυπνά σε όλους μας συναισθήματα. Οι ευωδιαστές μυρωδιές να πλημμυρίζουν το σπίτι, εμείς να μαγειρεύουμε με τη μαμά μας ή κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο και σίγουρα να τρώμε τα υπολείμματα του από το μπολ πριν το βάλουμε στον φούρνο. Φυσικά είναι το τέλειο σνακ από το πρωί με τον καφέ μέχρι στο διάλειμμα από τη δουλειά.

Εάν βέβαια προσέχεις τη διατροφή σου, η Γωγώ Δελογιάννη σου έχει τη λύση. Η σεφ ήρθε ως καλεσμένη μας στο Dot., μας έδειξε την πιο νόστιμη και πάνω από όλα διαιτητική συνταγή για κέικ με πορτοκάλι, εμείς τη δοκιμάσαμε και μας άρεσε τόσο πολύ που σας την προτείνουμε.

Υλικά:

500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 γρ ζάχαρη καρύδας

3 αβγά

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 cupχυμός πορτοκάλι

1 cupηλιέλαιο

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μιξερ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο και την ζάχαρη καρύδας. Προσθέτουμε το αλάτι και ένα – ένα τα αβγά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι.

Αλείφουμε το ταψί μας με λίγο ηλιέλαιο, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα μας.

Ψήνουμε  στον φούρνο μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη συνταγή του κέικ, ακριβώς όπως μας την έδειξε η Γωγώ Δελογιάννη στοDot.

Καλή απόλαυση.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *