Στη μαγειρική δεν είμαι καθόλου ειδική και γι αυτό για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ποτέ ότι θα μου ζητούσατε τη συνταγή για το banana bread που φτιάξαμε με τη Σόφη. Ήταν λίγο δοκιμαστική η προσπάθεια μας μιας και η συνταγή είναι δική μας παραλλαγή αλλά αφού πέτυχε να το μοιραστούμε!
 
Ήθελα λοιπόν να φτιάξω κάτι πολύ υγιεινό που να μην έχει αλεύρι και ζάχαρη διότι θέλω να ξεκινήσω ξανά τη διατροφή που μου είχε προτείνει η μοριακή βιολόγος που με εξέτασε. Η Νικολ Ράφα μου είχε πει να κόψω εντελώς το αλεύρι και αν ποτέ νιώσω την ανάγκη να φάω ψωμί η ζυμαρικά να προτιμήσω Ζέας.
 
Ορίστε λοιπόν τι κάναμε:
 
Σε ένα μπολ ανακατέψαμε 200 γραμμάρια αλεύρι ζέας, 2 Κγ μπέικιν, 2 ΚΓ σόδα και μια βανίλια.
 
Σε ένα άλλο μπολ βάλαμε δυο αυγά, 2 κ.Σ. Ταχίνι με κακάο χωρίς ζάχαρη, 120 γραμμάρια ζάχαρη καρύδας και 2 ώριμες μπανάνες. Τις πατήσαμε σχετικά καλά μέσα στο μείγμα.
 
Στη συνέχεια ρίξαμε τα υγρά στα στερεά και τα ανακατέψαμε καλά να μην υπάρχουν σβώλοι από αλεύρι.
 
Το βάλαμε σε ένα μακρόστενο σκεύος για κέικ μέσα σε χαρτί ψησίματος και μετά από περίπου 30-40 λεπτά ήταν έτοιμο!
 
Θα μπορούσαμε να βάλουμε άλλη μια μπανάνα αλλά και ξηρούς καρπούς. Για τη ζάχαρη μπορείτε να δείτε αν θέλετε λίγο παραπάνω. Εμείς προτιμήσαμε να είναι λίγο άγλυκο. 
 
Αυτά. Ειδικοί δεν είμαστε αλλά φτιάξαμε ένα κέικ πάρα πολύ εύκολο, λερώσαμε μόνο δυο μπολ, μια μαρίζ κι έναν αναδευτήρα και τελικά φάγαμε κάτι ακριβώς όπως το θέλαμε με τα υλικά που θέλαμε. 
 
Καλή επιτυχία! Α! Στους 180 το έβαλα στο φούρνο.
 
 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *