Οι beauty experts ορκίζονται σε αυτό, πολλές celebrities όπως η Blake Lively, η Jennifer Aniston και η G Gwyneth Paltrow έχουν αποκαλύψει πως αυτό είναι το μυστικό για τα λαμπερά μαλλιά τους και επίσης είναι ένα συστατικό που μας βοηθά να φτιάξουμε τις πιο εύκολες και γρήγορες μάσκες μαλλιών μόνες μας στο σπίτι. Ο λόγος για το λάδι καρύδας που κατέχει μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας και την κοσμετολογία. Το λάδι καρύδας είναι τόσο ωφέλιμο για τα μαλλιά μας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε και σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, αφού αυτά είναι υπεύθυνα για την αναζωογόνηση, ενυδάτωση και προστασία της τρίχας. 

Γιατί είναι όμως τόσο σημαντικό να εντάξετε αυτό το λάδι στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας; 

  1. Βοηθά στο φριζάρισμα

Ειδικά τους χειμερινούς μήνες, το φριζάρισμα δυστυχώς μετατρέπετε στον καλύτερο μας φίλο. Μία μικρή ποσότητα από λάδι καρύδας στις άκρες των μαλλιών σας όσο είναι ακόμα νωπά θα βελτιώσει πολύ την κατάσταση. 

  1. Μειώνει την ψαλίδα

Εάν θέλαμε να μεταφράσουμε με όρους skincare θα μπορούσαμε να πούμε πως το λάδι καρύδας λειτουργεί όπως το serum στην επιδερμίδα μας. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να το απλώσουμε στις άκρες των μαλλιών μας μετά το μπάνιο και να αφήσουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν. Οι φθαρμένες άκρες θα βελτιωθούν και εσείς θα αποκτήσετε μαλλιά χωρίς ψαλίδα.

  1. Λειτουργεί ως προστασία από τον ήλιο

Σίγουρα τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το αντηλιακό των μαλλιών, αλλά σε περίπτωση που έχετε ξεμείνει είναι μία καλή εναλλακτική. Ο λόγος είναι πως το λάδι καρύδας εισχωρεί στα μαλλιά και προστατεύει την τρίχα από τις ακτίνες του ήλιο, το αλάτι της θάλασσας αλλά και από το χλώριο της πισίνας. 

  1. Είναι ιδανικό για μασάζ

Εάν θέλετε να χαλαρώσετε μετά από μία δύσκολη ημέρα, δεν υπάρχει καλύτερη λύση από το να κάνετε μασάζ στο κεφάλι σας με λάδι καρύδας. Το συγκεκριμένο συστατικό έχει αντιμικροβιακή δράση, ενυδατώνει εις βάθος και πρόκειται να ενδυναμώσει το τριχωτό της κεφαλής σας. 

  1. Λειτευργεί ως θεραπεία

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία και έχει αντιμικροβιακές δράσεις. Επίσης ενδυναμώνει την τρίχα και το τριχωτό της κεφαλής. Αυτά τα στοιχεία το καθιστούν ιδανικό συστατικό για μάσκες μαλλιών. Μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας στο σπίτι μάσκες. Παρακάτω θα βρείτε μερικές εύκολες ιδέες. 

Εάν τώρα που έχετε λίγο περισσότερο χρόνο στο σπίτι θέλετε να φτιάξετε μόνες σας μάσκες μαλλιών για να περιποιηθείτε την τρίχα σας, παρακάτω σας συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές. 

 

Για αφυδατωμένα μαλλιά

Υλικά

2 κ.σ παρθένο έλαιο καρύδας

1 κ.σ μέλι

1 αυγό

Αρχικά, λιώστε το λάδι καρύδας σε φούρνο μικροκυμάτων και σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το αυγό. Σε αυτό το μπολ ρίξτε σιγά σιγά το λάδι καρύδας, ανακατεύοντας πολύ καλά. Στο τέλος, προσθέστε τη μία κουταλιά της σούπας μέλι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφού έχετε φτιάξει τη μάσκα, χωρίστε τα μαλλιά σας -όσο είναι ακόμα νωπά- σε μεσαίες τούφες και απλώστε τη μάσκα απο τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μία πετσέτα και άφησε τη μάσκα να δράσει για τουλάχιστον μισή ώρα. Ξεβγάλτε τα μαλλιά με άφθονο νερό και σαμπουάν.

Για φριζάρισμα

Υλικά

1 μπανάνα

Λάδι καρύδας

Εάν σας ταλαιπωρεί το φριζάρισμα, τότε μία μπανάνα και μία μικρή ποσότητα από λάδι καρύδας θα σας βοηθήσει πολύ, αφού η μπανάνα είναι ένα φρούτο που βοηθά στη θρέψη και την προστασία της τρίχας. Επιλέξτε λοιπόν μία ώριμη μπανάνα και λιώστε την στο μπλέντερ. Στη συνέχεια προσθέστε μερικές σταγόνες από λάδι καρύδας και ανακατέψτε πολύ καλά το μείγμα. Εφαρμόστε τη στα μαλλιά σας, από τη ρίζα μέχρι τις άκρες και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10-15 λεπτά. 

 

Extra Info

Κάτι επίσης ενδιαφέρον που αξίζει να γνωρίζετε για το λάδι καρύδας είναι πως το υψηλής ποιότητας παρθένο έλαιο πρέπει να έχει λευκό χρώμα όταν είναι στερεό και να είναι άχρωμο όταν είναι υγρό. Τον χειμώνα που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, το λάδι καρύδας παραμένει στέρεο, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες λιώνει λόγω της ζέστης. 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *