Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα ήθελες όταν βγαίνεις από το ντουζ τα μαλλιά σου να είναι στεγνά και να έχουν το κατάλληλο χτένισμα. Ωστόσο, στον πραγματικό κόσμο, υπάρχουν δύο άγχη του έχει κάθε γυναίκα: του φριζαρίσματος και των ατίθασων μαλλιών.

Η πηγή του κακού αυτών των 2 προβλημάτων είναι η καθημερινή ρουτίνα που ακολουθείς με τα βρεγμένα σου μαλλιά. Τα βρεγμένα μαλλιά απαιτούν περισσότερη φροντίδα επειδή αλλάζει η δομή της τρίχας.  Η ρίζα της τρίχας απορροφά το νερό και φουσκώνει, κάνοντας της πιο ευάλωτη.  Λάθη που κάνεις καθημερινά βγαίνοντας από το ντουζ επηρεάζουν την μακροζωία των μαλλιών σου και την ποιότητα της τρίχας σου . Πάμε να δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα λάθη:

 

 

 

 

1) Τα χτενίζεις

Το βούρτσισμα των μαλλιών όταν είναι βρεγμένα είναι ένα από τα πιο βασικά λάθης, καθώς τα μαλλιά είναι πιο αδύναμα και ευάλωτα με αποτέλεσμα να σπάνε. Γι’ αυτό φρόντισε να τα χτενίζεις όταν στεγνώνουν.  

 

2) Χρησιμοποιείς θερμαινόμενα εργαλεία

Ενώ τα θερμαινόμενα εργαλεία, όπως η ισιωτική, μπορούν από μόνα τους να βλάψουν την τρίχα σου, εφαρμόζοντάς τα σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά, μεγιστοποιείς την θερμότητα δημιουργώντας ανεπανόρθωτες ζημιές. Φρόντισε να χρησιμοποιείς αυτά τα εργαλεία σε στεγνά μαλλιά και μόνο μετά την χρήση θερμοπροστατευτικών προϊόντων.  

 

3) Τα πιάνεις

Όταν βιάζεσαι το πρωί, μπορεί να μοιάζει δελεαστικό το να πιάσεις σε έναν κότσο τα βρεγμένα σου μαλλιά για να μην χρειαστεί να τα περιποιηθείς. Η τρίχα όμως είναι πιο αδύναμη και ευάλωτη όταν είναι βρεγμένη με αποτέλεσμα αν πιάσεις σφιχτά τα μαλλιά σου με ένα λαστιχάκι ή τα πλέξεις, τότε όταν στεγνώσουν και τα αφήσεις ελευθέρα θα έχεις προκαλέσει την καταστροφή της τρίχας.

4) Τα στεγνώνεις με πιστολάκι

Αυτός μπορεί να είναι ο πιο δύσκολος κανόνας που πρέπει να ακολουθήσεις αλλά δεν πρέπει ποτέ να στεγνώνεις τα μαλλιά σου όταν είναι ακόμα εντελώς βρεγμένα. Όταν βγαίενις από το ντουζ είναι πολύ βολικό να βάζεις το πιστολάκι στο πιο δυνατό προκειμένου να στεγνώσεις όσο το δυνατό πιο γρήγορα τα μαλλιά σου. Πρέπει όμως να περιμένεις να στραγγίσει το πολύ νερό και στη συνέχεια να τα στεγνώνεις με το πιστολάκι ξεκινώντας από την χαμηλότερη σκάλα και σταδιακά να αυξάνεις την ένταση .

5) Τα στεγνώνεις με πετσέτα

Το να ταμπονάρεις με την πετσέτα ή ακόμα χειρότερα να τρίβεις τα μαλλιά σου προκειμένου να απορροφήσεις την υγρασία είναι καταστροφικό, καθώς η τρίχα σπάει και επίσης αφού στεγνώσουν το φριζάρισμα θα είναι πολύ πιο έντονο. Για να αποφύγεις τυχόν λάθη, επιλέξε μια πετσέτα μικροϊνών και προσπάθησε με ήπιες κινήσεις να απορροφήσεις το πολύ νερό, αποφεύγοντας την έντονη τριβή.  

6) Κοιμάσαι

Το να πηγαίνεις για ύπνο με ελαφρώς βρεγμένα μαλλιά δεν είναι τόσο σοβαρό λάθος, αλλά το να πηγαίνεις με τελείως βρεγμένα,  είναι ασυγχώρητο. Βλάπτεις την ρίζα της τρίχας  με αποτέλεσμα να σπάει.  

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *