Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό μετά από μία δύσκολη ημέρα από έναν βαθύ ύπνο. Μας ξεκουράζει και μας αναζωογονεί. Δυστυχώς βέβαια, υπάρχει κάτι που μπορεί να χαλάσει αυτή την απόλαυση και να μας κάνει να ξυπνήσουμε νιώθοντας πιο κουρασμένες από πριν και νιώθοντας μία ενόχληση. Ο λόγος για τον πόνο στον αυχένα.  Ναι, εκείνη η πολύ δυσάρεστη αίσθηση που μας κάνει να νιώθουμε εξαντλημένες και πιασμένες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αιτία αυτής της δυσάρεστης αίσθησης είναι πως κοιμόμαστε σε λάθος στάσεις και με αυτό τον τρόπο επιβαρύνουμε τον αυχένα μας.  

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει τρόπος να ξεχάσουμε αυτό τον πόνο, αρκεί να κάνουμε κάποιες αλλαγές στον τρόπο και στη στάση που κοιμόμαστε.

Το πιο βασικό tip που χρειάζεται να έχουμε στο νου μας σύμφωνα με τους χειροπράκτορες και τους φυσικοθεραπευτές είναι πως το κεφάλι μας πρέπει να είναι σε φυσική στάση και όχι πιο ψηλά από τον κορμό μας. Συνεπώς :

Εάν κοιμόμαστε μπρούμυτα

Εάν αυτή είναι η στάση που μας βολεύει να κοιμόμαστε, οι χειροπράκτες υποστηρίζουν πως θα χρειαστούμε ένα μαξιλάρι, το οποίο να αγκαλιάζει την καμπύλη του αυχένα μας και να είναι σε τέτοιο ύψος

ώστε τα αυτιά μας να είναι στο ίδιο επίπεδο με τους ώμους. Το μαξιλάρι δηλαδή θα προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη στη βάση του κεφαλιού και τους ώμους.

Εάν κοιμόμαστε στο πλάι 

Ιδιαίτερη προσοχή στο μαξιλάρι χρειάζεται να δώσουμε και όσοι από εμάς κοιμόμαστε στο πλάι. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να επιλέξουμε ένα μαξιλάρι, το οποίο να μην είναι ούτε πολύ λεπτό, αλλά ούτε και πολύ φουσκωτό. Με αυτό τον τρόπο, ο λαιμός και το κεφάλι μας θα είναι σε σωστή στάση, και όχι λίγο πιο ψηλά ή λίγο πιο χαμηλά.

Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν, βασικό στοιχείο για έναν καλό και απολαυστικό ύπνο είναι η σωστή επιλογή μαξιλαριού.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *