Δεν χρειάζεται να νιώθεις ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στη ζωή σου για να θες να την κάνεις καλύτερη. Υπάρχουν κάποια mind sets που αν τα υιοθετήσεις θα σε κάνουν να αισθανθείς πιο όμορφα και να αποπνέεις θετική ενέργεια.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

  • Ρώτα αυτούς που μπορείς να εμπιστευτείς

Κάνε στην άκρη τον εγωισμό σου και προσπάθησε να δεις τι πρέπει να αλλάξεις στον εαυτό σου για να γίνεις καλύτερος. Όλοι έχουμε ελαττώματα και οι γύρω μας είναι αυτοί που τα βλέπουν. Ζήτα από τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι πραγματικά και ξέρεις ότι θέλουν το καλό σου, να είναι ειλικρινείς μαζί σου και να σε βοηθήσουν να βελτιωθείς. Απόδειξέ τους ότι είσαι έτοιμος γι’ αυτό και μην τους αποπάρεις αν ακούσεις κάτι που δεν σου αρέσει.

  • Κάνε αυτό στο οποίο είσαι καλός

Θέλει κάτι παραπάνω από αγάπη και πάθος για να γίνεις επιτυχημένος. Βάλε στόχο της ζωής σου να σηκώνεσαι το πρωί απ΄το κρεβάτι και να θες να γίνεις master σε αυτό που κάνεις. Κάθε μέρα ένας νέος στόχος που θα σε φτάσει πιο ψηλά.

  • Σταμάτα να παραπονιέσαι

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι όταν γκρινιάζεις για το ίδιο πράγμα επανειλημμένα, λύσεις δεν βρίσκεις. Βρες λοιπόν τι είναι αυτό που σε ενοχλεί, φτιάξε ένα πλάνο και άλλαξέ το με πράξεις.

  • Μάθε από το διαφορετικό

Ζούμε σε ένα κόσμο που ο καθένας από εμάς είναι ένα μοναδικό ον, με διαφορετικές απόψεις, αντιλήψεις, θέλω και πιστεύω. Αποδέξου την διαφορετικότητα και μην νιώθεις ότι απειλείσαι από αυτήν. Προσέγγισε τους άλλους και μάθε από αυτούς.

  • Αποδέξου την αβεβαιότητα

Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές στη ζωή τους. Κάθε τι απρόοπτο τους αγχώνει. Προτιμούν την σταθερότητα και θέλουν να ξέρουν ότι έχουν τον έλεγχο της ζωής τους. Ωστόσο για να είσαι ευτυχισμένος είναι σημαντικό να αποδεχτείς ότι δεν μπορείς να ελέγχεις και να προνοείς για τα πάντα. Απρόοπτα πάντα θα υπάρχουν και είτε είναι θετικά είτε αρνητικά, είναι φυσικό κομμάτι της ζωής.

  • Δώσε νόημα στη ζωή σου

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείς τι πραγματικά είναι σημαντικό για εσένα και πώς φαντάζεσαι ιδανικά της ζωή σου. Βάλε στόχο να γίνεις αυτό που θέλεις να είσαι.

  • Να είσαι δεκτικός σε νέες εμπειρίες

Μάθε να λες «ναι» σε νέες εμπειρίες ακόμα και αν στην αρχή διστάζεις. Μπορείς να ξεκινήσεις από το πιο απλό, όπως να δοκιμάσεις ένα φαγητό που νομίζεις ότι απεχθάνεσαι ή δέξου την πρόκληση του φίλου σου να πάτε μαζί για wine taste.

  • Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

Μπορεί ο κόσμος γύρω σου να τρέχει αλλά δεν είναι ανάγκη να ακολουθείς και συ συνέχεια. Κλείσε το κινητό σου και μείνε μακριά απ΄όλους έστω για 15 λεπτά. Πάρε βαθιές ανάσες και αφιερώσου σε εσένα.

  • Μη σε νοιάζει η γνώμη των άλλων

Εάν εσύ είσαι εντάξει με τον εαυτό σου και την συμπεριφορά σου απέναντι στους άλλους, μην σε νοιάζει αν σε κρίνουν. Δεν έχει σημασία πώς νιώθουν οι άλλοι για τις αποφάσεις σου, αρκεί να κάνουν εσένα ευτυχισμένο.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *