Οι σχέσεις δημιουργούνται για να μας κάνουν ευτυχισμένους, να μας προσφέρουν ψυχική υγεία και ηρεμία. Πολλές φορές όμως τα πράγματα δεν είναι όπως τα φανταζόμαστε ή αρχίζουν να αλλάζουν με τον καιρό. Πριν αποφασίσεις ότι αξίζει να προσπαθήσεις για να κρατήσεις ζωντανή τη σχέση σου, πάρε λίγο χρόνο για να δεις εάν  ο σύντροφός σου έχει κάποια από τα παρακάτω χαρακτηριστικά. Εάν η απάντησή σου είναι «ναι», τότε φύγε όσο πιο γρήγορα μπορείς.

  • Δεν θέλετε τα ίδια πράγματα

Σε μια μακροχρόνια, ευτυχισμένη και υγιή σχέση , είναι σημαντικό να βαδίζετε στο ίδιο μήκος κύματος και να ζητάτε τα ίδια πράγματα για το μέλλον σας. Εάν για παράδειγμα εσύ θέλεις να κάνεις παιδιά, ενώ εκείνος δεν επιθυμεί, θέλοντας να επικεντρωθεί στην καριέρα του, τότε εάν συμβιβαστείς δεν θα είσαι ευτυχισμένη μακροπρόθεσμα.

Δεν πρέπει να θυσιάζεις και να διαπραγματεύεσαι τα όνειρα που έχεις εσύ για το μέλλον σου, προκειμένου να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες του συντρόφου σου.

  • Σε κακομεταχειρίζεται

Είτε σωματικά, είτε λεκτικά ή ψυχολογικά. Αν ο σύντροφός σου σού έχει φερθεί βίαια, σε έχει πληγώσει, σε έχει απειλήσει, βρίσει, εκφοβίσει, ακόμα και υποτιμήσει, τότε ήρθε η ώρα να φύγεις και να σταματήσεις να ελπίζεις ότι θα αλλάξει.

Ο σύντροφός σου πρέπει να είναι ο καλύτερός σου φίλος και ο μεγαλύτερος υποστηρικτής και θαυμαστής σου.

  • Τσακώνεστε συνέχεια μεταξύ σας

Οι συγκρούσεις και οι διαφωνίες είναι φυσιολογικές σε μια σχέση.  Όμως αν συνεχώς τσακώνεστε φτάνοντας στα άκρα, το τέλος είναι κοντά.

Δεν θα συμφωνείτε πάντα αλλά θα πρέπει να είστε και οι δύο σε θέση να συζητήσετε , προκειμένου να επιλύσετε τα προβλήματά σας και να ξεπεράσετε οποιοδήποτε εμπόδιο.

 

 

 

  • Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη

Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει και υγιής σχέση. Εάν ζεις μονίμως με τον φόβο ότι ο σύντροφός σου θα σε απατήσει , ή αν δεν ξέρεις πότε ο σύντροφός σου είναι ειλικρινής μαζί σου , τότε η παρατεταμένη αβεβαιότητα και αμφιβολία θα βλάψουν τελικά τη σχέση σας και σίγουρα δεν θα είσαι ευτυχισμένη.

  • Δεν είσαι ο εαυτός σου

Όταν δεν είσαι ο πραγματικός σου εαυτός όταν είσαι μαζί του, τότε πώς θα ευδοκιμήσει αυτή η σχέση. Όταν σκέφτεσαι ξανά και ξανά τι θα πεις για να μην τσακωθείτε, όταν αισθάνεσαι ότι σε περιορίζει σε οποιοδήποτε τομέα, σημαίνει ότι προσπαθείς να αλλάξεις για να γίνεις αποδεκτή από τον σύντροφό σου.

Πρέπει να γνωρίζει και να αγαπά τον πραγματικό σου εαυτό και όχι μια εκδοχή βασισμένη στα δικά του θέλω.

 

  • Δεν σε εκτιμά

Για να πετύχει μια σχέση και οι δύο πρέπει να αισθάνεστε ότι είστε σημαντικοί ο ένας για τον άλλον.  Αν όμως ο σύντροφός σου σε θεωρεί δεδομένη, δεν είναι ευγνώμων για όλα όσα κάνεις γι΄αυτόν, δεν σε έχει ως προτεραιότητα και δεν σου δίνει αυτά που σου αξίζουν ή αυτά που εσύ θα ήθελες από μια σχέση, τότε δεν έχει νόημα να συνεχίσεις να προσπαθείς.

Αξίζει να είσαι με κάποιον που νοιάζεται πραγματικά για εσένα, για τη δική σου ευτυχία ενώ παράλληλα εκτιμάει κάθε σου πράξη.  

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *