Δεν υπάρχουν κανόνες για το πώς θα είσαι πιο ευτυχισμένος. Ο καθένας επιλέγει τους δικούς του τρόπους, συνήθειες και διεξόδου. Εμείς απλά θα σου προτείνουμε 5 μικρές καθημερινές πρακτικές που μπορεί αν τις εφαρμόσεις να σε βοηθήσουν να δεις τα πράγματα πιο αισιόδοξα.

  • Χαμογέλα

Σύμφωνα με την θεωρία «facial feedback response», κάθε έκφραση του προσώπου επιδρά άμεσα στα συναισθήματά σου. Αν δηλαδή αναγκάσεις τον εαυτό σου να χαμογελάσει ακόμα και αν είσαι λυπημένος τότε αυτόματα αυτό θα επιδράσει θετικά στην ψυχολογία σου.

Το χαμόγελο παράγει ντοπαμίνης, μειώνει το άγχος καθώς και τον καρδιακό ρυθμό σε τεταμένες καταστάσεις, ενώ χαρίζει μακροζωία.

Οπότε απλά χαμογέλασε και η χαρά θα ακολουθήσει.

  • Πες ευχαριστώ

Στο τέλος της ημέρας, στείλε ένα απλό σύντομο μήνυμα σε όποιον σου έφτιαξε την διάθεση ή έκανε κάτι για εσένα. Θα είσαι ειλικρινής και αυθεντικός, προσφέροντας χαρά παράλληλα και σε αυτόν που θα λάβει το μήνυμα. Μπορεί να είναι ακόμα και το αφεντικό σου που σου είπε το μεσημέρι ότι η παρουσίασή σου ήταν εξαιρετική. Ένα e-mail στο τέλος της ημέρας θα δείξει την ευγνωμοσύνη σου.

 Αυτό το συναίσθημα της προσμονής μέχρι να φτάσει η ώρα που θα στείλεις το μήνυμα και θα κάνεις μια καλή πράξη θα βελτιώσει τη διάθεσή σου.

  • Βρες κάτι θετικό σε κάποιον

Ακόμα και αν πρόκειται για τον συνάδελφο που αντιπαθείς προσπάθησε να σκεφτείς ένα θετικό χαρακτηριστικό του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι υποχρεωμένος να τον συμπαθήσεις, αλλά το να σκέφτεσαι θετικά ακόμα και για άτομα που σου χαλάνε την διάθεση, θα κάνει καλό στην δική σου ψυχολογία.

  • Επανάφερε μια όμορφη ανάμνηση με ένα αγαπημένο πρόσωπο

Μπορεί να πρόκειται για κάτι πολύ απλό, όπως το χθεσινοβραδινό δείπνο με την οικογένειά σου ή ακόμα και μια στιγμή από ένα ταξίδι με τον φίλο σου στο εξωτερικό. Μπορεί να είναι μια κοντινή ή μακρινή ανάμνηση.

  • Αφιέρωσε 15 λεπτά σε εσένα

Προσπάθησε να αφιερώσεις 15 λεπτά σε εσένα και να είσαι σίγουρος ότι αυτό το διάστημα είσαι μόνο εσύ και ο εαυτός σου, χωρίς κάποιος άλλος να παρεμβαίνει στην ηρεμία σου. Αυτός ο περιορισμός του χρόνου προσθέτει και μια γοητεία.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *