Η ωραιότερη εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα, είναι μία ανάσα μακριά μας και όλοι μας έχουμε ξεκινήσει λίγο ή πολύ να μπαίνουμε σε εορταστικό κλίμα. Βέβαια, οι φετινές γιορτές θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετικές από ό,τι είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα λόγω του lockdown. Ακριβώς λοιπόν επειδή η διάθεση των περισσότερων από εμάς είναι κάπως ιδιαίτερη, χρειάζεται να σκεφτούμε πως θα νιώσουμε λίγο διαφορετικά και τι μπορούμε να κάνουμε για να νιώσουμε περισσότερη χαρά. 

Μία ωραία ιδέα λοιπόν είναι να ξεκινήσουμε μερικές νέες δικές παραδόσεις που θα μας βάλουν αμέσως σε christmas mood και σίγουρα θα μας κάνουν να νιώσουμε έστω και λίγο καλύτερα. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν;

 

 

Χριστουγεννιάτικες Ταινίες

Φέτος, δεν χρειάζεται να δείτε για χιλιοστή φορά το Home Alone ή το Πολικό Εξπρές. Ή μάλλον μπορείτε να δείτε και μερικές νέες ταινίες και σειρές που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα και δεν είναι τόσο συνηθισμένες. Αυτή την περίοδο θα βρείτε πολλές επιλογές σε streaming πλατφόρμες όπως το Netflix. Εμείς σας προτείνουμε τις σειρές Home for Christmas και Dash & Lily, οι οποίες είναι πολύ ευχάριστες. Η νέα παράδοση λοιπόν μπορεί να είναι να βλέπετε μία χριστουγεννιάτική ταινία κάθε βράδυ μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, σαν ένα δικό σας countdown. 

 

 

Μπείτε στην κουζίνα

Πολλές από εμάς παραπονιόμαστε κάθε Χριστούγεννα πως οι διάφορες υποχρεώσεις δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε όλα όσα θέλουμε. Ένα από αυτά είναι να μπούμε στην κουζίνα και να δοκιμάσουμε διάφορα γλυκά. Φέτος λοιπόν που σίγουρα έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεση μας μπορούμε να μπούμε στη κουζίνα και να δοκιμάσουμε όλες τις συνταγές που θέλουμε. Μη ξεχνάτε επίσης πως η μαγειρική είναι από τα καλύτερα αγχολυτικά, συνεπώς θα σας χαλαρώσει και θα σας αλλάξει τη διάθεση.

 

 

Δημιουργήστε

Μία ακόμα συνήθεια που αναγκαζόμαστε να ξεχάσουμε σε αυτές τις γιορτές είναι το ατελείωτο shopping που κάναμε στα καταστήματα μέχρι να καταφέρουμε να βρούμε όλα τα δώρα που θέλαμε για τους ανθρώπους μας. Φυσικά, υπάρχει εναλλακτική λύση και αυτή είναι τα e-shops, ωστόσο εμείς έχουμε να σας προτείνουμε μία ακόμα ιδέα. Μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές και να τις στείλετε στην οικογένεια και στους φίλους σας. Σίγουρα θα είναι κάτι που θα φτιάξει τόσο τη δική τους όσο και τη δική σας διάθεση, αφού πάντα ένα χειροποίητο δώρο έχει διαφορετική αξία.

Μοιράστε χαρά

Ακόμα κι αν είμαστε συνεχώς κλεισμένοι στο σπίτι, ακόμα κι αν δεν μπορούμε να βρεθούμε με τους φίλους και την οικογένεια μας και πάλι μπορούμε να νιώσουμε πως προσφέρουμε και μοιράζουμε χαρά στους γύρω μας. Ναι, ακόμα και μέσα από το σπίτι μας. Εάν είστε fans της κουζίνας και σας αρέσει να μαγειρεύετε σας έχουε μία πολύ καλή ιδέα. Μπορείτε να ετοιμάσετε χριστουγεννιάτικα μπισκότα, να τα αποθηκεύσετε σε μικρά κουτάκια και να τα μοιράσετε στους γείτονες. Φυσικά, ο covid δεν μας επιτρέπει να έχουμε επαφή με τους γύρω μας, έτσι μπορείτε να τα αφήσετε στην πόρτα τους με ευχές. Φυσικά μπορείτε να στείλετε ταχυδρομικώς μερικά από αυτά τα κουτάκια στους φίλους σας. Ένα έξτρα δώρο είναι να προσθέσετε μέσα στο κουτί και τη συνταγή από τα μπισκότα ή τα κουλουράκια. Φανταστείτε πόση χαρά θα νιώσουν οι γείτονες σας όταν ανοίξουν την πόρτα τους και δούνε το δώρο σας. Μόνο αυτό το συναίσθημα αρκεί για να το δοκιμάσετε. 

Εάν η προσπάθεια σας πετύχει, μπορείτε να το κάνετε και του χρόνου και κάθε χρόνο. Κάπως έτσι θα έχετε δημιουργήσει μία δική σας νέα παράδοση. 

 

Δοκιμάστε νέα ροφήματα

Παραμένουμε λοιπόν στην κουζίνα μόνο που αυτή τη φορά σας προτείνουμε να πειραματιστείτε με νέα ροφήματα. Στο ίντερνετ μπορείτε να βρείτε άπειρες συνταγές για ζεστές σοκολάτες, άλλες απλές άλλες πιο ιδιαίτερες για να δοκιμάσετε φέτος τα Χριστούγεννα. Μία εξίσου καλή επιλογή είναι το τσάι. Συνδυάστε γεύσεις και βότανα, δημιουργήστε δικούς σας συνδυασμούς, πειραματιστείτε με μπαχαρικά που αλλάζουν πάντα τις γεύσεις. Οι επιλογές είναι άπειρες και σίγουρα θα είναι μεγάλη έκπληξη για εσάς όταν ανακαλύψετε ή όταν δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό  ρόφημα. Άλλωστε δεν υπάρχει καλύτερη συντροφιά από ένα ζεστό ρόφημα όσο χαλαρώνουμε στον καναπέ δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *