Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, είναι πολύ σημαντικό να το περιποιείσαι και να ακολουθείς κάποιους βασικούς κανόνες φροντίδας προκειμένου να μην το ερεθίζεις και να το διατηρείς λείο και απαλό.

Σου παρουσιάζουμε λοιπόν 5 κανόνες για ευαίσθητες επιδερμίδες:

  1. Απόφυγε τα αρώματα

Όλα τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος που περιέχουν αρώματα, μπορεί να μυρίζουν ωραία αλλά συχνά οδηγούν σε ερεθισμούς. Ανεξάρτητα από το αν είναι φυσικά ή συνθετικά, η χρήση τους είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες δερματίτιδας.

  1. Προτίμησε ενυδατικά έλαια καθαρισμού

Όταν πλένεις το πρόσωπό σου καλό είναι να επιλέγεις ενυδατικά καθαριστικά που ναι μεν θα καθαρίσει σε βάθος το πρόσωπό σου απομακρύνοντας το μακιγιάζ αλλά ταυτόχρονα θα ενυδατώσει την επιδερμίδα σου και θα την αναζωογονήσει. Απόφυγε όσα δημιουργούν αφρό ή χρησιμοποιούνται για απολέπιση γιατί θα ερεθίσουν το δέρμα σου.

  1. Χρησιμοποίησε μια καταπραϋντική ενυδατική κρέμα

Προτίμησε ενυδατικές κρέμες που είναι ελαφριές και περιέχουν συστατικά που χαλαρώνουν το δέρμα, όπως το κολλοειδές πλιγούρι βρώμης.

  1. Απόφυγε τα ισχυρά ενεργά συστατικά

Συστατικά όπως η ρετινόλη ή τα υδροξυοξέα που εμπεριέχονται σε διάφορα προϊόντα ομορφιάς, τείνουν να κάνουν ακόμα πιο ευαίσθητη την επιδερμίδα σου. Χρησιμοποιούνται για την αύξηση του κυτταρικού κύκλου και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αντίστοιχα, και μπορούν να οδηγήσουν σε πιο φωτεινό και λείο δέρμα. Εάν θέλεις επομένως να αποκομίσεις αυτά τα οφέλη είναι προτιμότερο να επισκεφθείς τον δερματολόγο σου παρά να επιλέξεις μόνη σου κάποιο προϊόν που θα είναι επιθετικό προς το δέρμα σου.  

  5.Επίλεξε mineral sunscreens

Τα αντηλιακά που περιέχουν χημικές ουσίες μπορεί να είναι πολύ ερεθιστικά για το  ευαίσθητο δέρμα, οπότε καλό είναι να προτιμάς αντηλιακά με βάση τα ανόργανα άλατα που περιέχουν οξείδιο ψευδαργύρου, ένα συστατικό που σπάνια οδηγεί σε ευαισθησία.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *