Η ζωή πολλές φορές είναι γεμάτη με καταστάσεις που μας οδηγούν σε αδιέξοδο καθώς δεν ξέρουμε πώς να τις διαχειριστούμε. Μπορεί οι δύσκολες μέρες να είναι περισσότερες απ’ ότι μπορείς να αντέξεις αλλά σίγουρα υπάρχει το καλύτερο και πιο φθηνό φάρμακο που θα σε κάνει δυνατό ώστε να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις και να συνεχίσεις δυναμικά: το γέλιο! 

Η ζωή σχετίζεται με την ισορροπία και την στάση που κρατάς. Όταν είσαι απαισιόδοξος, τείνεις να βλέπεις τη ζωή αρνητικά. Επομένως, είναι ύψιστης σημασίας να μάθεις να διασκεδάζεις στη ζωή σου, γιατί αυτό θα σε γεμίσεις με θετική ενέργεια και θα σου δώσει τη δυνατότητα να βρεις λύση στα προβλήματά σου

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείς να επιτύχεις την αλλαγή της στάσης σου όπως το να πας για προπόνηση, να μιλήσεις με έναν φίλο σου, ακόμη και να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό.

Αλλά ο ευκολότερος τρόπος για να είσαι πιο ευτυχισμένος, να δημιουργήσεις μια θετική στάση είναι μέσω του γέλιου.

Πάμε να δούμε λοιπόν ποια είναι τα οφέλη του γέλιου:

  1. Το γέλιο αλλάζει τη στάση σου.

Οι μύες σου χαλαρώνουν, το πρόσωπό σου λάμπει και ξαφνικά μεταμορφώνεσαι σε ένα άτομο προσιτό, διασκεδαστικό και θετικό. Μην εκπλαγείς αν ξαφνικά έχεις περισσότερους φίλους και άτομα που θέλουν να κάνουν παρέα μαζί σου.

Η γλώσσα του σώματος είναι ένα μέρος της ανθρώπινης επικοινωνίας και ένα πρόσωπο χαμογελαστό προσελκύει ανθρώπους με την αντίστοιχη θετική ενέργεια.  

  1. Το γέλιο συνδέει τους ανθρώπους. 

Οι φίλοι έχουν συνήθως την ίδια αίσθηση του χιούμορ γιατί το να γελάτε μαζί είναι ένα σημαντικό θεμέλιο της φιλίας. Αν δεν μπορείς να γελάσεις με τους φίλους σου και να περάσεις καλά, τότε πώς θα τους στηρίξεις σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής τους; Άλλωστε το γέλιο είναι το μεγαλύτερο όπλο για να επιβιώσεις.

  1. Το γέλιο είναι μεταδοτικό.

Όταν χαμογελάς, κάποιος άλλος θα σου χαμογελάσει. Ξεκινάς έτσι μια αλυσιδωτή αντίδραση ευτυχισμένων ανθρώπων γύρω σου. Γίνε λοιπόν η αλλαγή που θέλεις να δεις !

  1. Το γέλιο σε κάνει να νιώθεις ζωντανός.

Όταν γελάς πολύ, νιώθεις ότι μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο. Η ενέργειά σου είναι τόσο έντονη και έχεις την αίσθηση ότι είσαι τόσο ελέυθερος και ζωντανός όπως ένα πουλί στον ουρανό.  

  1. Το γέλιο είναι ένα αναλγητικό του άγχους.

Όταν βιώνεις  μια τραυματική κατάσταση, βρες κάτι που θα σε κάνει να γελάσεις. Αυτό θα σε ανακουφίσει από την ένταση. Ακόμα κι αν είναι μόνο για μια στιγμή, το σώμα σου λαμβάνει το μήνυμα ότι κάτι θετικό συμβαίνει.

 

Δημιούργησε ισορροπίες στη ζωή σου! Να είσαι σοβαρός όταν πρέπει, αλλά όλες τις υπόλοιπες στιγμές να γελάς , να κάνεις χιούμορ, να φροντίζεις να περνάς καλά γιατί είναι σημαντικό να αξιοποιούμαι τον χρόνο μας όσο πιο διασκεδαστικά μπορούμε.  

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *