Μια plant-based διατροφή  βασίζεται κυρίως στην κατανάλωση μη ζωικών τροφών και ταυτόχρονο περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών, τα οποία πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι είναι το κλειδί για την υγεία και την μακροζωία. Αυτή η δίαιτα μειώνει τις φλεγμονές και συμβάλλει στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Συχνά, τα άτομα φοβούνται να ξεκινήσουν μια vegan ή vegetarian διατροφή επειδή υποθέτουν ότι δεν θα απολαμβάνουν το φαγητό και θα αισθάνονται διαρκώς πεινασμένοι. Στην πραγματικότητα, αυτή η αίσθηση θα εξαφανιστεί όταν ξεκινήσουν καθώς μια ισορροπημένη  plant-based διατροφή  περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων, όπως  μπαχαρικά,  βότανα και συστατικά με  πλούσια γεύση που θα ικανοποιήσουν όχι μόνο τον ουρανίσκο αλλά και το σώμα σου.

Μια άλλη παρανόηση σχετικά με τις plant-based διατροφές είναι ότι δεν λαμβάνεις αρκετή πρωτεΐνη ή δεν μπορεί να δημιουργήσεις μυϊκή μάζα.  Υπάρχει μεγάλη ποικιλία  τροφίμων φυτικής προέλευσης που παρέχουν πρωτεΐνη όπως  οι φακές, τα ρεβύθια, οι σπόροι chia κτλ.

Σου παρουσιάζουμε λοιπόν 3 tips που θα σε βοηθήσουν να υιοθετήσεις μια plant-based διατροφή:

  1. Ξεκίνα σιγά σιγά: 

Ξεκίνα το φυτικό σου ταξίδι αποφεύγοντας της κατανάλωση  ζωικών προϊόντων μια φορά την εβδομάδα. Αυτή τη μέρα βεβαιώσου ότι τρως αρκετά και συμπεριλαμβάνεις στη διατροφή σου υγιή λίπη  όπως ξηρούς καρπούς, σπόρους, αβοκάντο  ώστε να μην αισθάνεσαι πεινασμένος. Κι αν νομίζεις ότι μια ολόκληρη μέρα είναι πάρα πολύ, ξεκίνα με ένα γεύμα την ημέρα.

2.Προσδιόρισε τα αγαπημένα σου φυτικά τρόφιμα: 

Φρόντισε  να προσδιορίσεις ορισμένα φυτικά τρόφιμα που ήδη σου αρέσουν όπως κάποια φρούτα ή λαχανικά, σπόρους ή ξηρούς καρπούς. Στη συνέχεια, δες ποια είναι τα αγαπημένα σου πιάτα ζωικής προέλευσης και ξεκίνα μια έρευνα για εναλλακτικές λύσεις ώστε να  τα μετατρέψεις σε φυτικά αντικαθιστώντας κάποια συστατικά.

3.Προγραμμάτισε τα γεύματά σου:

Προγραμμάτισε εκ των προτέρων τα γεύματά σου και αν σου αρέσει το μαγείρεμα, αυτό το ταξίδι θα είναι πολύ πιο εύκολο. Βρες στο ίντερνετ συνταγές και ιδέες προκειμένου να εντάξεις  φυτικά προϊόντα στα γεύματά σου ή να ανακαλύψεις υγιεινά υποκατάστατα ζωικών προϊόντων. Αν ανησυχείς ότι δεν θα μπορέσει να απολαύσεις ξανά το cappuccino σου, τώρα θα αντικαταστήσεις το αφρόγαλα με φυτική κρέμα ή κρέμα καρύδας που θα το κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *