Οι καθημερινές συνήθειες, ο τρόπος ζωής, το περιβάλλον, οι ορμόνες και η κληρονομικότητα είναι οι παράγοντες που  συμβάλλουν στη μείωση ή στην αραίωση. Οι λιγότερο παρεμβατικές θεραπείες και οι μακροπρόθεσμες λύσεις είναι προτιμότερες για την αντιμετώπιση της αραίωσης από τις «γρήγορες» χειρουργικές παρεμβάσεις.

Πάμε να δούμε 3 tips που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την αραίωση:

  1. Στοχευμένα συμπληρώματα

Σύμφωνα με μελέτες,  συμπληρώματα βιοτίνης συμβάλλουν  στην ενδυνάμωση της τρίχας, στην προστασία από την ξηρότητα και την αύξηση του όγκου των μαλλιών.

Η βιοτίνη διαφορετικά ονομάζεται και βιταμίνη Η -«Haar und Haut»- που στα γερμανικά σημαίνει «μαλλιά και δέρμα» .

Επίσης, συμπληρώματα βιταμίνης D είναι πολύ σημαντικά για τον θύλακα της τρίχας και ως εκ τούτου την ανάπτυξη των μαλλιών.  

Τα συμπληρώματα βέβαια μπορεί να δράσουν διαφορετικά στον καθένα οπότε πριν αποφασίσεις ποιο σου χρειάζεται, ζήτα τη συμβουλή του γιατρού σου που παρακολουθεί και την πορεία της τρίχας σου.

2. Θεραπεία με λέιζερ χαμηλού φωτισμού.

Μια άλλη θεραπεία για την αραίωση των μαλλιών είναι η χαµηλού επιπέδου θεραπεία Laser (LLLT).

Συγκεκριμένα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έλαβαν θεραπεία με ερυθρό φως, κάθε δεύτερη μέρα για 17 εβδομάδες παρουσίασαν αύξηση της πυκνότητας των μαλλιών κατά 51%.

Η χαμηλού επιπέδου θεραπεία λέιζερ δεν παράγει θερμότητα και μπορεί να δημιουργήσει αλλαγές στη φάση ανάπτυξης του ωοθυλακίου, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην πυκνότητα και την ανάπτυξη των μαλλιών σου.

3. Δεντρολίβανο 

Ένα απολύτως φυσικό προϊόν που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι το λάδι δεντρολίβανου.  Το αιθέριο αυτό έλαιο είναι εξίσου αποτελεσματικό με τη μινοξιδίλη (το ενεργό συστατικό σε πολλά εμπορικά προϊόντα ανάπτυξης μαλλιών) για την αντιστροφή της τριχόπτωσης που προκαλείται από τα ανδρογόνα.

Η διαφορά τους είναι ότι η μινοξιδίλη προκαλεί ερυθρότητα και κνησμό στο δέρμα.  

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *