Όταν αγαπάς την τέχνη και θες συνεχώς να ανακαλύπτεις νέους πολιτισμούς, τώρα με τον κορωνοϊό σίγουρα νιώθεις ότι σου έχουν κοπεί τα φτερά. H Google Arts&Culture όμως φρόντισε για σένα και συνεργάστηκε με πάνω από 500 μουσεία και γκαλερί ανά τον κόσμο για να μπορέσεις να ζήσεις μια ξεχωριστή virtual πραγματικότητα μπαίνοντας μέσα σε όποιο εσύ θες από τον υπολογιστή ή το τάμπλετ σου.

Ας δούμε μαζί κάποια από αυτά:

  1. Μουσείο Van Gogh, Άμστερνταμ

 

Ο Ολλανδός ζωγράφος Βίνσεντ βαν Γκογκ, ανέπτυξε ένα δικό του στυλ που χαρακτηριζόταν από έντονα και φωτεινά χρώματα. Είναι από τους καλλιτέχνες που απέκτησαν υστεροφημία. Το έργο και το ταλέντο του δεν αναγνωρίστηκαν όσο ήταν εν ζωή. Τώρα όμως θεωρείται από τους πιο σημαντικούς και αξιόλογους καλλιτέχνες του κόσμου.

Η μόνιμη συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει πάνω από 200 πίνακες του Βαν Γκογκ, 500 σχέδια και περισσότερες από 750 προσωπικές επιλογές.

2.Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Νέα Υόρκη (MoMA)

 

Το μουσείο ιδρύθηκε το 1929, στο κέντρο του Μανχάταν και ήταν το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στη σύγχρονη εποχή. Το νέο κτίριο MoMA του αρχιτέκτονα Yoshio Taniguchi άνοιξε το 2004, διπλασιάζοντας σχεδόν το χώρο για τις εκθέσεις και διευρύνοντας τον κήπο με τα γλυπτά Abby Aldrich Rockefeller.

Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει πάνω από 150.000 πίνακες, γλυπτά, σχέδια, φωτογραφίες. Περίπου 22.000 ταινίες, 4 εκατομμύρια κινηματογραφικές φωτογραφίες και 300.000 βιβλία.

3.Μουσείο Γκούγκενχαιμ, Νέα Υόρκη

 

Το μουσείο ιδρύθηκε το 1937 και το 1959 ο αρχιτέκτονας Φρανκ Λόιντ Ράιτ σχεδίασε το νέο κτήριο του μουσείου που θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα έργα του 20ου αιώνα.

Η μόνιμη συλλογή του περιέχει έργα διάφορων καλλιτεχνικών ρευμάτων, όπως του Ιμπρεσιονισμού, του Μεταϊμπρεσιονισμού και της Μοντέρνας τέχνης. Μέσω της Google Arts&Culture έχεις την ευκαιρία να περιηγηθείς στην διάσημη σπειροειδή σκάλα του μουσείου.

4.Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο

Το μουσείο ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού, είναι το παλαιότερο κρατικό μουσείο της Ευρώπης και από το πιο διάσημα αξιοθέατα της Μεγάλης Βρετανίας. Φιλοξενεί τα Ελγίνια Μάρμαρα, την περίφημη Στήλη της Ροζέττας, αιγυπτιακές μούμιες  και οι συλλογές του αριθμούν πάνω από 7 εκατομμύρια έργα.

5. Μουσείο Τέχνης, Σάο Πάολο (MASP)

Ένα μουσείο που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείς. Τα έργα του είναι τοποθετημένα σε πλαίσια perspex και είναι σαν να αιωρούνται. Ιδρύθηκε το 1947 και η συλλογή του περιλαμβάνει περισσότερα από 8.000 έργα, συμπεριλαμβανομένων έργων ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφιών και κοστουμιών από την Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική.

6. Μουσείο Ορσέ, Παρίσι

Το μουσείο βρίσκεται στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα και στεγάζεται σε έναν μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό του 1900. Πολύτιμα έργα όπως αυτά των Μονέ, Βαν Γκογκ, Μανέ, Ντεγκά, Ροντέν, Ρενουάρ και Σεζάν, συμπεριλαμβάνονται στην συλλογή του.

 

7.Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης, Ουάσινγκτον

Το μουσείο έχοντας αναπτύξει μία ιδιαίτερη αισθητική, εμπνευσμένη από την ιαπωνική, παρουσιάζει τα έργα του όσο το δυνατόν πιο αποστασιοποιημένα από ιστορικές και πολιτιστικές αναφορές, προκειμένου να μπορέσεις να τα θαυμάζεις χωρίς περισπασμούς, καθαρά ως πηγή τέχνης και ευχαρίστησης.

Αξιοθαύμαστη είναι η πανοραμική συλλογή του μουσείου που περιλαμβάνει αξιόλογα ιμπρεσιονιστικά έργα αλλά και μία σημαντική σειρά έργων των καλλιτεχνών της αβάν-γκαρντ, από τον Μοντιλιάνι έως τον Νταλί.

8.Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας, Μεξικό

Στο μουσείο αυτό που χρονολογείται από το 1964 και τοποθετείται στην πόλη του Μεξικού, μπορείς να γνωρίσεις τον πολιτισμό των  Μάγια.

9.Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι

Ξεκινώντας μόνο από το κτήριο αποτελεί το ίδιο ένα ιστορικό μνημείο που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Η γυάλινη πυραμίδα με ύψος 21,6 μέτρα, κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ι.Μ Πέι το 1983.

Η Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου είναι μόνο δύο από τα χιλιάδες αριστουργήματα που φιλοξενούνται στο μουσείο.

10. Πινακοθήκη Ουφίτσι, Φλωρεντία

Τα έργα που εκτίθενται στο μουσείο καλύπτουν την περίοδο από τον 13ο μέχρι τον 18ο αιώνα. Συνθέτουν μία από τις σημαντικότερες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης.

Στην online περιήγησή σου μπορείς να θαυμάσεις έργα όπως Τη γέννηση της Αφροδίτης και την Άνοιξη του Σάντρο Μποτιτσέλι, τη Μέδουσα του Καραβάτζο και την Προσκύνηση των Μάγων του Τζελίντε ντα Φαμπριάνο.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *