Οι άνθρωποι έχουν συγκεκριμένες πεποιθήσεις οι οποίες συνήθως ευθυγραμμίζονται με τις πράξεις τους. Μπορεί όμως να παρεκκλίνουν όταν εξωτερικοί παράγοντες τους αναγκάζουν να κάνουν κάτι που δεν τους αρέσει ή δεν θέλουν. Τότε κάποιος μπορεί να προσποιηθεί έναν άλλον εαυτό προκειμένου να είναι αρεστός στον κοινωνικό του περίγυρο.

Είναι σημαντικό να έχεις στη ζωή σου ανθρώπους αυθεντικούς που τα πιστεύω, τα λόγια και οι πράξεις τους ταυτίζονται. Ανθρώπους που ξέρεις ότι δεν προσποιούνται, δεν σου λένε ψέματα και μπορείς να τους εμπιστευτείς.

Πάμε να δούμε λοιπόν 10 χαρακτηριστικά των πραγματικά αυθεντικών ανθρώπων.

 

 

 

 

  • Βοηθούν τους άλλους να είναι αυθεντικοί. 

Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν περιμένουν από τους άλλους να παίξουν κάποιο ρόλο. Δεν κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι πρέπει να προβάλλουν μια συγκεκριμένη εικόνα. Αντ΄αυτού τους κάνουν να νιώθουν άνετα να εκφράσουν τον πραγματικό τους εαυτό.  

  • Διώχνουν μακριά τους αρνητικούς ανθρώπους. 

Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν αυτοσεβασμό που δεν τους επιτρέπει να εναντιωθούν σε κάποιον που τους συμπεριφέρεται άσχημα ή έχει κακές προθέσεις, ούτε θα μπουν στην διαδικασία να τον αλλάξουν. Επομένως επιλέγουν να αποκλείουν από τη ζωή τους όλους τους τοξικούς ανθρώπους.

  • Εκφράζουν τα συναισθήματα και τις απόψεις τους, ακόμη και όταν αυτά δεν είναι αρεστά 

Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν μπορούν να ενεργήσουν με τρόπο αντίθετο με αυτόν που υπαγορεύουν οι αρχές τους, ακόμη και αν υπάρχουν επιπτώσεις. Προτιμούν να μην πουν ψέματα σε άλλους και κυρίως δεν μπορούν να πουν ψέματα στον εαυτό τους. 

  • Έχουν αυτοπεποίθηση. 

Πολλές φορές φοβόμαστε μήπως κάποιος ανακαλύψει ότι δεν είμαστε τόσο έξυπνοι ή έμπειροι όσο προσποιούμαστε ότι είμαστε. Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν έχουν αυτόν τον φόβο. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους προέρχεται από το γεγονός ότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν. 

  • Προτιμούν τις εις βάθος συζητήσεις .

Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν κουτσομπολεύουν τους άλλους και προτιμούν να κάνουν συζητήσεις που θα τους αποφέρουν κάποιο όφελος, συναισθηματικό ή γνωστικό.  

  • Δεν δέχονται τη συμβουλή κανενός χωρίς πρώτα να την αξιολογήσουν προσεκτικά.

Δεν σημαίνει ότι δεν είναι πρόθυμοι να λάβουν συμβουλές. Απλά θα φιλτράρουν και θα κρίνουν τα λόγια του άλλου, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι θα έχουν νόημα για τους ίδιους.  

 

  • Δεν παραπονιούνται για τα προβλήματά τους. 

Το παράπονο πηγάζει όταν νομίζουμε πως μια κατάσταση που βιώνουμε είναι λάθος κάποιου άλλου. Οι αυθεντικοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι αυτοί – και κανένας άλλος – είναι υπεύθυνοι για τη ζωή τους, οπότε δεν έχει νόημα να διαμαρτύρονται.

  • Έχουν εσωτερικά κίνητρα. 

Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν είναι απλά διεκπεραιωτικοί. Είναι δημιουργικοί και έχουν θέληση που πηγάζει από μέσα τους για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

  • Κάνουν το καλύτερο σε κάθε κατάσταση. 

Έχουν πολύ σταθερή αντίληψη για την πραγματικότητα. Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως πρέπει, δεν παγιδεύονται στην άρνηση. Απλώς συνειδητοποιούν την κατάσταση και αν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να την αλλάξουν, βρίσκουν έναν τρόπο να την αξιοποιήσουν διαφορετικά.

  • Δεν στεναχωριούνται όταν κάποιος δεν τους συμπαθεί

Δεν είναι ποτέ εύκολο να αποδεχτούμε ότι κάποιος δεν μας συμπαθεί. Πολλές φορές όμως αυτή η δυσφορία προέρχεται από την προσπάθειά μας να καταλάβουμε αν εμείς κάναμε κάτι λάθος. Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν έχουν αυτό το άγχος γιατί δεν θα προσπαθήσουν ποτέ να αλλάξουν τον εαυτό τους για να επηρεάσουν τη γνώμη κάποιου άλλου. Αποδέχονται ότι οι άλλοι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να έχουν τα δικά τους συναισθήματα, ακόμη και αν αυτά είναι αρνητικά απέναντί ​​τους.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *