Η δουλειά, το άγχος, οι υποχρεώσεις, η ρουτίνα είναι μόνο λίγοι από τους λόγους  που φθείρουν τις μακροχρόνιες σχέσεις και μειώνουν την διάθεση για σεξ. Λανθασμένα πλέον θεωρείται φυσιολογικό και αποδεκτό μετά από χρόνια να περιορίζεται η σεξουαλική επαφή. Το πάθος στις σχέσεις δεν πρέπει να χάνεται ποτέ, γι΄ αυτό σου παρουσιάζουμε 10 τρόπους για να αναζωπυρώσεις την φλόγα πριν να είναι αργά.

  1. Βελτίωσε την διάθεση σου

Μπορεί να σου ακούγεται κλισέ αλλά μην μεταφέρεις το άγχος της δουλειάς στο σπίτι. Είναι λογικό να θες να μοιραστείς τις ανησυχίες σου με τον άνθρωπό σου, αλλά προσπάθησε να οριοθετήσεις τον χρόνο και τον χώρο σου και να διαχωρίσεις την επαγγελματική από την προσωπική σου ζωή. Αυτόματα θα αποφορτιστείς από το στρες και θα αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου και στον σύντροφό σου.

2. Περιποιήσου τον εαυτό σου

Πλέον υπάρχει τόση οικειότητα που δεν σε νοιάζει η εμφάνισή σου μέσα στο σπίτι. Κυκλοφορείς απεριποίητη, αχτένιστη, με φαρδιά ρούχα. Γίνε ελκυστική και σέξι για να σε θέλει ο σύντροφός σου όπως παλιά. Α! Και κράτησε για τον εαυτό σου κάποιες συνήθειες όπως το ξύρισμα ή το να βγάζεις τα φρύδια σου μπροστά του.

3.Το κρεβάτι είναι ιερό

Όπως έλεγαν και οι παλιοί το κρεβάτι είναι ιερό και πρέπει να χρησιμοποιείται για 2 πράγματα: για τον ύπνο και το σεξ. Κλείσε την πόρτα της κρεβατοκάμαρας σε οτιδήποτε άλλο όπως παιδιά, ζώα, φαγητό, ηλεκτρονικές συσκευές και δημιούργησε μία μόνιμη ατμόσφαιρα ερωτισμού.

4.Αγκαλιαστείτε

Σκέψου πόσο συχνά αγκαλιάζεις τον σύντροφό σου; Μετά από πολλά χρόνια γάμου, η σχέση απομυθοποιείται και μερικά πράγματα φαντάζουν δεδομένα. Η αγκαλιά είναι η βάση για μια ευτυχισμένη σχέση αλλά και ένα σημαντικό προκαταρκτικό στάδιο για το σεξ καθώς ξυπνά την σωματική οικειότητα που έχεις με τον σύντροφό σου.

5.Βγείτε ραντεβού

Δώστε ραντεβού σε ένα μπαρ ή σε ένα εστιατόριο και πάτε σ’ αυτό χωριστά. Συναντηθείτε εκεί όπως στην αρχή της σχέσης σας και θυμηθείτε το πάθος και την έντονη επιθυμία που υπήρχε τότε για να δείτε ο ένας τον άλλον.

6.Κάντε ντους μαζί

Είναι ένας δροσερός τρόπος για να ανάψεις ξανά τη φλόγα και να αποφύγεις την ρουτίνα της κρεβατοκάμαρας. Άλλωστε το υγρό στοιχείο είναι από μόνο του αφροδισιακό.

7.Δοκιμάστε νέες εμπειρίες

Επισκεφθείτε ένα καινούριο εστιατόριο, κάντε ένα ταξίδι ή μια εκδρομή, ξεκινήστε ένα χόμπι μαζί. Αλλάξτε δηλαδή την καθημερινότητά σας και δώστε έναν αέρα ανανέωσης στη σχέση. Κάθε τι καινούριο λειτουργεί σαν αφροδισιακό και ξυπνάει τις αισθήσεις.

8.Στείλε του μήνυμα

Όσο είναι στη δουλειά στείλε του ένα μήνυμα που θα τον κάνει να σε σκέφτεται όλη μέρα και να ανυπομονεί να σε δει το βράδυ στο σπίτι.

 

9.Εκφράστε τις σεξουαλικές σας επιθυμίες

Εάν έχεις μία φαντασίωση ή κάποια άλλη ερωτική επιθυμία, μη ντραπείς να την εκφράσεις στον σύντροφό σου. Η ικανοποίησή της θα αναθερμάνει σίγουρα τη σεξουαλική σας σχέση.

10.Αυξήστε τις ενδορφίνες

Οι ενδορφίνες είναι ορμόνες που αυξάνουν το αίσθημα της ικανοποίησης, γνωστές και ως «ορμόνες τη ευτυχίας». Ένας τρόπος να τις αυξήσετε είναι να κάνετε μαζί γυμναστική, συντονίζοντας το αίσθημα ευφορίας σας, κάτι που θα σας φέρει πιο κοντά. Ενδορφίνες παράγονται και κατά τη διάρκεια του σεξ, γι’ αυτό άλλωστε κάνει καλό στην υγεία.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *