«Ο έρωτας είναι τυφλός», λένε και είναι μεγάλη αλήθεια. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που μένουμε σε μία σχέση αγνοώντας σημάδια που μας προειδοποιούν ότι δεν είναι υγιής, μόνο και μόνο επειδή θέλουμε να δικαιολογούμε αρνητικές συμπεριφορές του συντρόφου μας. Καλώς ή κακώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτοιμοι να μπουν σε μια σχέση, πόσο μάλλον σοβαρή.

Πάμε να δούμε τα σημάδια που υποδεικνύουν ότι ο σύντροφός σου δεν είναι έτοιμος και ίσως είναι η στιγμή να φύγεις:

  • Είναι εγωκεντρικός

Εάν ο σύντροφός σου μιλά μόνο για τον εαυτό του ή πράγματα που σχετίζονται με αυτόν, συνήθως είναι ένα σημάδι ναρκισσισμού. Και όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν είναι το επίκεντρο αλλά υπάρχουν και άλλοι γύρω του, τότε δεν είναι ικανός να είναι σε μία σχέση με αμοιβαία κατανόηση και ενσυναίσθηση. 

  • Ο αριθμός των πρώην συντρόφων σου είναι σημαντικός

Εάν δεν μπορεί να είναι μαζί σου επειδή θεωρεί ότι ο αριθμός των πρώην σου είναι μεγάλος, τότε έχει θέματα ανασφάλειας. Επίσης τα πράγματα στο μυαλό του είναι στερεοτυπικά και δεν θεωρεί ότι η γυναίκα είναι ισότιμη με εκείνον. Δεν είναι δική σου ευθύνη να τον πείσεις γι’ αυτό όμως. Εσύ θέλεις δίπλα σου κάποιον που να σε θέλει για την προσωπικότητά σου και όχι για την «καθαρότητά» σου.

  • Δεν μπορεί να συζητήσει πράγματα που τον κάνουν να νιώθει άβολα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν οι ανώριμοι άνθρωποι στις σχέσεις είναι η επικοινωνία . Συμπεριφορές όπως ψυχρότητα ή εκρήξεις θυμού, όταν αναφέρεστε σε κάτι που τον ενοχλεί είναι ένδειξη ότι δεν είναι ικανός να συζητήσει πολιτισμένα.

  • Θέλει να τον φροντίζεις 100%

Δεν είναι υποχρέωσή σου να του φέρεσαι λες και είναι παιδί. Αν απαιτεί από εσένα να μαγειρεύεις, να καθαρίζεις, να τον στηρίζεις οικονομικά τότε η σχέση όσο και αν δεν θες, θα τελειώσει πολύ σύντομα.

  • Δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του

Δεν είναι μόνο ένδειξη ανώριμης συμπεριφοράς, αλλά και διαταραγμένης προσωπικότητας. Όταν μέσα στη σχέση δεν μπορεί να παραδεχτεί και να αποδεχτεί τα λάθη του, αλλά κατηγορεί μονίμως εσένα, τότε δεν θα βελτιωθεί ποτέ.

  • Όταν συμβεί κάτι σοβαρό, φεύγει

Εάν σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, όπως για παράδειγμα μια σοβαρή ασθένεια ή μια εγκυμοσύνη, ο σύντροφός σου σε εγκαταλείψει, τότε ποτέ δεν πρέπει να του δώσεις δεύτερη ευκαιρία αν επιστρέψει.

  • Πατάει επίτηδες τα κουμπιά σας

Αν προσπαθεί μονίμως να σε νευριάζει ή κάνει πράγματα που ξέρει ότι σε ενοχλούν, είναι δείγμα ανωριμότητας και σημαίνει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την δική σου ώριμη συμπεριφορά.

 

  • Δεν έχει δουλειά ή ενδιαφέροντα

Αν ο σύντροφός του δεν έχει δουλειά ή άλλα ενδιαφέροντα, σημαίνει ότι δεν τον ενδιαφέρει να εξελιχθεί σαν άνθρωπος. Μένει στάσιμος και αυτό θα κρατήσει και εσένα πίσω.

  • Τον νοιάζει η γνώμη των άλλων

Εάν η γνώμη των άλλων τον νοιάζει περισσότερο από την δική του ή την δική σας, είναι άλλο ένα δείγμα ανασφαλειών και ανωριμότητας. Αυτή η συμπεριφορά θα δημιουργήσει στην σχέση άγχος, εντάσεις και ένα τοξικό κλίμα.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *