Το αυγό είναι ένα από τα πιο υγιεινά φαγητά που βρίσκεται σχεδόν πάντα στο ψυγείο σου. Μαζί με το γάλα αποτελούν πλήρεις φυσικές τροφές, περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια ισορροπημένη διατροφή. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, μέταλλα και βιταμίνες – ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, Β12, Β2, Β5, Β9 νιασίνη, βιοτίνη – και αντιοξειδωτικά.

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, πάνω από 2,3 γραμμάρια την ημέρα, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκου, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, υψηλής αρτηριακής πίεσης και εγκεφαλικού.

Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών στον οργανισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπλοκάρεται ο σωστός μεταβολισμός της πρωτεΐνης  που εμπεριέχει το αυγό και να δημιουργεί φλεγμονές σε όλο το σώμα. Οι φλεγμονές, μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα, πόνο στις αρθρώσεις, επιβράδυνση του μεταβολισμού και δυσκολία στην απώλεια βάρους.

 

 

 

Γι’ αυτό καλό θα ήταν να προτιμήσεις άλλα μπαχαρικά ή βότανα για να κάνεις τα αυγά σου πιο γευστικά , όπως μαύρο πιπέρι, θυμάρι ή δενδρολίβανο. Ο κουρκουμάς, το καγιέν ή το κόκκινο πιπέρι, μπορούν να ενισχύσουν τον μεταβολισμό σου, αφού έχουν αντιφλεγμονώδη οφέλη. Και αν δεν αντέχεις χωρίς αλάτι, μία πρέζα είναι αρκετή!

Φυσικά, πάντοτε πρέπει να κοιτάζεις τις εττικέτες των προϊόντων που αγοράζεις. Το περισσότερο “κρυφό” αλάτι βρίσκεται στα σνακ, τις κονσέρβες και τα έτοιμα γεύματα.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *