Κάθε πρώτο ραντεβού είναι συνήθως άβολο. Ερωτήσεις όπως τι μουσική ακούς, ποιο είναι το αγαπημένο σου ποτό, είναι βαρετές και mainstream.  Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη όταν θέτεις στον άλλον ερωτήσεις που τον φέρνουν σε αμηχανία ή του κάνεις απανωτές ερωτήσεις που μετατρέπουν  το ραντεβού σε συνέντευξη.

Σύμφωνα με matchmakers, οι ερωτήσεις στο πρώτο ραντεβού πρέπει να αποπνέουν ερωτισμό ενώ παράλληλα αφήνουν περιθώριο για μια πνευματώδη συζήτηση, ένα αστείο ή δημιουργούν ένα αίσθημα νοσταλγίας

Στόχος είναι να κάνεις τον άλλον να εκφράσει συναισθήματα που υποδεικνύουν τι άνθρωπος είναι και να τον συγκινήσεις προκειμένου να διεισδύσεις στον εσωτερικό κόσμο και την προσωπικότητά του.

Ας δούμε λοιπόν 4 must ερωτήσεις για το πρώτο ραντεβού:

  1. Ρώτα τον για το πρώτο του crush

Μπορεί να φαίνεται ασήμαντη ερώτηση αλλά δεν είναι. Θα ξυπνήσει όμορφες ή και άσχημες αναμνήσεις απ’ το σχολείο που θα τον κάνουν να εκφράσει συναισθήματα της εφηβείας. Αυτά είναι που διαμόρφωσαν ένα μέρος της προσωπικότητας που έχει τώρα. Αν δεν θυμάται, μπορείς να ρωτήσεις για ένα celebrity crush, που θα δείξει στοιχεία του γούστου του και σίγουρα κάποιο σχόλιο θα προκύψει μετά.

 

 

2.Ρώτα τον για το πρώτο του φιλί και ποιο είναι το πιο ρομαντικό μέρος που έχει δώσει φιλί

Πρόκειται για μια ερώτηση που κυμαίνεται στη λεπτή γραμμή του φλερτ και μιας πιο ανάλαφρης ή και αστείας συζήτησης. Μπορείς παράλληλα μέσα από την απάντησή του να έχεις μια ιδέα του πόσο ρομαντικός είναι και εάν ταιριάζετε σε αυτό.

 

 

3.Τι θα έκανε στη ζωή του αν τα λεφτά δεν είχαν σημασία;

Η απάντηση σίγουρα θα είναι αποκαλυπτική. Κάθε άνθρωπος έχει όνειρα. Θα μάθεις πόσο κοντά είναι στο να ζήσει την ειδυλλιακή για εκείνον ζωή και να επιτύχει τους στόχους του. Πόσο ρεαλιστής ή ιδεαλιστής είναι όσον αφορά τη ζωή και τα χρήματα. Πρόκειται για μια ερώτηση που θα τον κάνει να αποκαλύψει κάποιες από τις αξίες και τα πάθη του, χωρίς όμως να έρθει σε αμηχανία απαντώντας σε μια αδιάκριτη προσωπική ερώτηση.

 

 

 

4.Ποιο είναι το αγαπημένο του μέρος που έχει ταξιδέψει ή θα ήθελε να ταξιδέψει;

Αυτή η ερώτηση δεν αποσκοπεί στο να κανονίσεις το πρώτο σας ταξίδι. Από την απάντησή του θα καταλάβεις αν πρόκειται για ένα άτομο οργανωτικό ή παρορμητικό, αν του αρέσει να εξερευνά ή να χαλαρώνει απολαμβάνοντας την στιγμή. Απ’ την περιγραφή του θα φανεί επίσης αν είναι άνθρωπος εκδηλωτικός, αν παθιάζεται με κάτι που του αρέσει ή είναι πιο συγκρατημένος.

Και 2 mustn’t:

  1. Μη ρωτήσεις λεπτομέρειες για την δουλειά του

Μπορείς να ρωτήσεις με τι ασχολείται αλλά περιορίσου σε αυτό, ιδίως στο πρώτο ραντεβού. Ερωτήσεις σχετικά με την δουλειά μπορεί να φέρουν στη μνήμη του τον φόρτο εργασίας που έχει και να τον αγχώσουν ή μια αποτυχία του, με αποτέλεσμα να χαλάσουν την ερωτική και ανάλαφρη ατμόσφαιρα που θες να δημιουργήσεις.

  1. Μην αναφερθείς σε πρώην

Ούτε δικό σου, ούτε δική του. Είναι τελείως διαφορετικό να μιλήσετε για έναν αστείο παιδικό έρωτα, από το να δείξεις ότι είσαι κολλημένη στο δικό σου παρελθόν ή περίεργη και αδιάκριτη για το δικό του. Αυτή η ερώτηση είναι τόσο απαγορευτική όσο το να είσαι με το κινητό σου στο πρώτο ραντεβού.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *