Το Σάββατο το βράδυ, μία νέα σελίδα γράφτηκε στην ιστορία από πολλές απόψεις. Εκτός από το γεγονός πως οι ΗΠΑ έχουν νέο πρόεδρο, τον Joe Biden, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλο του Donald Tramp και να αποσπάσει τους περισσότερους ψήφους που έχει κερδίσει πρόεδρος μέχρι σήμερα, υπήρχε μία νίκη που μας αφορά όλες μας.

Ο λόγος για τη νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, την Kamala Harris, η οποία είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα αντιπρόεδρος. Η πολιτικός έδωσε έναν νικητήριο λόγο που ενέπνευσε γυναίκες σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο. Η Kamala Harris έκανε μία στιλιστική επιλογή που έκρυβε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Συγκεκριμένα, για την πρώτη της δημόσια εμφάνιση ως αντιπρόεδρος επέλεξε να φορέσει ένα λευκό κοστούμια της σχεδιάστριας Carolina Herrera, το οποίο συνδύασε με σατέν pussy bow μπλούζα και nude γόβες. Μπορεί η επιλογή του λευκού χρώματος να φαίνεται τυχαία, ωστόσο δεν είναι.

Το λευκό συμβολίζει τη νέα αρχή και λειτουργεί ως φόρο τιμής σε όλες τις γυναίκες που έδωσαν τη μάχη τους για να αποκτήσουν το δικαίωμα στην ψήφο, την ελευθερία του λόγου και τη συμμετοχή στα κοινά, γνωστές και ως σουφραζέτες. Ο όρος «σουφραζέτα» μάλιστα εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα στην εφημερίδα Daily Mail και όπως θα φαντάζεστε δεν είχε και τόσο θετική χροιά.

Οι σουφραζέτες ήταν γυναίκες της μεσαίας τάξης που μάχονταν για να αποκτήσουν δικαίωμα στην ψήφο. Στους αγώνες τους, επέλεγαν να φορούν λευκά ρούχα. Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως μπορεί οι σουφραζέτες με τους αγώνες και την επιμονή τους να έγιναν η αιτία που οι γυναίκες έχουμε αποκτήσει αυτό το –κατά τα άλλα αυτονόητο- δικαίωμα, ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια ακόμα και περισσότερος αγώνας για να καταφέρουν οι μαύρες γυναίκες να αποκτήσουν δικαίωμα στις εκλογές.  Ακριβώς για αυτό τον λόγο, αποφάσισε η Kamala Harris να φορέσει λευκά σε αυτή την τόσο ιστορική στιγμή.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *