Τώρα μπορεί να σκεφτείς, πόσο κλισέ είναι αυτό. Λέγοντας μαγεία, δεν εννοώ πως έρχεται μία νεράιδα με το ραβδάκι της και σε γεμίζει νεραιδόσκονη. Τις περισσότερες φορές, η μαγεία έρχεται από κάποιον άλλο άνθρωπο. Μπορεί να είναι ο αγαπημένος σου, το παιδί σου, η καλύτερη σου φίλη ή ακόμα και κάποιος που συνάντησες πρώτη φορά. Τι το τόσο μαγικό μπορούν να κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Όσο περίεργο και να σου φανεί, η απάντηση βρίσκεται στις μικρές, απλές κινήσεις. Μικρές, απλές κινήσεις που κρύβουν όλη την αγάπη και το ενδιαφέρον, και που είναι ικανές να μας αλλάξουν στη στιγμή την ημέρα και ο ήλιος να εμφανιστεί ξανά. Ποιες μπορεί να είναι αυτές; Μία κούπα ζεστός καφές μόλις ξύπνησες, μία αγκαλιά πριν να φύγει το παιδί σου για το σχολείο, ένα απρόσμενο τηλεφώνημα για καλημέρα ή για ένα «πώς είσαι» από τη φίλη που έχεις καιρό να δεις λόγω υποχρεώσεων, ένα απρόσμενο «τι ωραίο φόρεμα φοράς» ή «είσαι πολύ όμορφη σήμερα» από κάποιον άγνωστο. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι ένα και κοινό. Η διάθεση σου έχει αλλάξει και ένα χαμόγελο έχει ζωγραφιστεί στο πρόσωπο σου.

Μήπως τελικά, αυτό είναι και το μυστικό για να γίνουμε όλοι μας λίγο καλύτεροι άνθρωποι; Όταν νιώσεις πως θέλεις να αγκαλιάσεις κάποιον αγαπημένο σου άνθρωπο, απλώς κάντο χωρίς να το σκεφτείς. Εάν σου αρέσουν τα παπούτσια που φορά η κοπέλα στην ουρά της τράπεζας, απλώς πες της το. Ένα κοπλιμέντο έχει πάντα θετική επίδραση σε εκείνον που το δέχεται αλλά και σε εκείνον που το εκφράζει. Μη ξεχνάς να παίρνεις τηλέφωνο τους φίλους σου ή την οικογένεια σου. Όσο πιεσμένη κι αν είσαι χρονικά, ένα «είσαι καλά;» είναι αρκετό για να σε κάνει να νιώσεις πως είσαι μέρος της ζωής τους και πως δεν χάνεστε μέσα στην καθημερινότητα.

Δεν ξέρω τι φανταζόσουν πως θα διαβάσεις, κάνοντας κλικ σε αυτό το κείμενο αλλά ο στόχος του ήταν να σου υπενθυμίσω –και να ξανά θυμηθώ και εγώ- πως όλοι έχουμε γκρι ημέρες. Ωστόσο, πάντα, μα ΠΑΝΤΑ η θετική ενέργεια και οι απλές γεμάτες αγάπη κινήσεις που κάνουμε ο ένας για τον άλλον θα μας υπενθυμίζουν πως η μαγεία και το νόημα της ζωής βρίσκεται εκεί. Σε μία κούπα καφέ ή σε έναν καλό λόγο.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *