Η Vivienne Westwood έχει πει «Αγόραζε λιγότερα, επέλεγε σωστά, κάν’τα να κρατήσουν» και αν το καλοσκεφτείς αυτό είναι το μυστικό για το διαχρονικό και αυθεντικό στιλ. Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί σε περιοδικά και site μόδας στην προσπάθεια να εξηγήσουν και να αποκωδικοποιήσουν οι fashion editors του κόσμου την έννοια του στιλ. Όση ανάλυση και να γίνει όμως, το συμπέρασμα είναι κοινό. Το στιλ δεν σχετίζεται με τα χρήματα που ξοδεύει μία γυναίκα για τα ρούχα και τα αξεσουάρ. Το στιλ είναι αυτό που αποπνέουμε, είναι η προσωπικότητα μας, ο τρόπος που θέλουμε να παρουσιάσουμε τον εαυτό στον κόσμο. Είναι η αισθητική μας. Μία γυναίκα μπορεί να φορέσει ένα πολύ ακριβό κομμάτι και να φαίνεται φτηνό και μία άλλη γυναίκα μπορεί να φορέσει ένα κομμάτι που αγόρασε πολύ οικονομικά από κάποιο thrift shop ή ακόμα και από τη λαϊκή αγορά και να το απογειώσει με το styling. Μία γυναίκα με άποψη και αισθητική μπορεί να ξεχωρίσει τα διαμαντάκια αμέσως.

Ακριβώς αυτό μου συνέβη και εμένα με αυτή τη φούστα, την οποία ανακάλυψα σε κάποια λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης και κόστιζε μόλις δέκα ευρώ. Ξέρω πως δεν φαίνεται καθόλου η τιμή της και πως από το τελικό σύνολο θα μπορούσες να πιστέψεις πως την έχω αγοράσει για πολλά περισσότερα χρήματα.

Για το συγκεκριμένο look, εγώ προτίμησα να τη συνδυάσω με ένα πουκάμισο, στο οποίο έδεσα τις δύο άκρες ώστε να τονίσω τη μέση μου και μαύρα ψηλοτάκουνα πέδιλα. Ωστόσο, πιστεύω πως ακόμα κι αν τη φορούσα με ένα λευκό ή μαύρο t-shirt το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο εντυπωσιακό. 

Ο στόχος μας λοιπόν πρέπει να είναι να προσπαθούμε να πειραματιστούμε με το στιλ μας και να βρίσκουμε πάντα τρόπους να συνδυάζουμε τα ρούχα μας με τον καλύτερο τρόπο. Είτε αυτά είναι ακριβά είτε πιο οικονομικά. Ευτυχώς για όλες μας υπάρχει τρόπος να κάνουμε έξυπνες και οικονομικές αγορές, αρκεί να προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες όταν επιλέγουμε ένα κομμάτι. Ποια tips έχω να σου προτείνω;

  1. Πρώτο και βασικό είναι το ύφασμα. Διάβασε την ετικέτα του ρούχου και μην το αγοράσεις εάν αποτελείται από μεγάλο ποσοστό πολυεστέρα.
  2. Εάν ένα ρούχο διαθέτει κουμπιά που δεν σου αρέσουν μπορείς να τα αλλάξεις. Έτσι θα δημιουργήσεις ένα νέο ρούχο με τη δική σου πινελιά.
  3. Επίσης σημαντικό είναι να δίνεις προσοχή στις ραφές. Πριν αγοράσεις ένα κομμάτι, τσέκαρε εάν είναι ραμμένο σωστά διαφορετικά το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που επιθυμείς.
  4. Τέλος, η ισορροπία είναι το Α και το Ω στο στιλ. Εάν θέλεις να φορέσεις ένα ρούχο που έχεις αγοράσει πολύ οικονομικά μπορείς να το συνδυάσεις με ένα καλύτερο κομμάτι ή με κοσμήματα. Με αυτό τον τρόπο αμέσως θα το αναβαθμίσεις και θα μοιάζει πιο ακριβό από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *