Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Ναι, τα προϊόντα ομορφιάς, από το κραγιόν και τις σκιές μέχρι τη μάσκαρα και το foundation έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, η οποία αναγράφεται στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Εκεί υπάρχει ένα σήμερα με νούμερα όπως 6, 12, 18, 24, οι οποίοι φανερώνουν τους μήνες για τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο προϊόν. Δες παρακάτω το σχήμα για να καταλάβεις. Ας δούμε όμως, πόση διάρκεια έχουν συνήθως δέκα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε πιο συχνά οι γυναίκες στην καθημερινότητα μας.
1- Μάσκαρα Οι μάσκαρα συνήθως διαρκούν 3-6 μήνες και είναι από τα καλλυντικά που μπορείς εύκολα να καταλάβεις πως έχουν χαλάσει. Συνήθως αλλάζει η σύσταση της, θα ενώνει τις βλεφαρίδες αντί να τις διαχωρίζει και να τις τονίζει ή θα έχει πήξει τόσο που δεν θα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις καν. Extra Tip Ένα από τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε οι γυναίκες και χαλάμε τις μάσκαρα μας είναι πως όταν τις ανοίγουμε, βάζουμε και βγάζουμε το πινέλο στο υλικό γρήγορα. Έτσι πιστεύουμε πως θα τοποθετηθεί η σωστή ποσότητα στο βουρτσάκι, ωστόσο το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να εισχωρεί ο αέρας στο δοχείο και να χαλά πιο εύκολα το προϊόν.

2- Κραγιόν

Όλες οι γυναίκες γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να βρεις την τέλεια κόκκινη ή nude απόχρωση σε κραγιόν. Ευτυχώς για εμάς, από τη στιγμή που θα τη βρούμε μπορούμε να την κρατήσουμε στη συλλογή μας για έναν χρόνο, αφού αυτό είναι το όριο ζωής των κραγιόν. Τις περισσότερες φορές, όταν ένα κραγιόν χαλάει ξεφλουδίζει στα χείλη μας.

3- Βερνίκια νυχιών

Τα βερνίκια νυχιών έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής καθώς μπορείς να τα κρατήσεις στο νεσεσέρ σου για τουλάχιστον δύο χρόνια.

4- Foundation

Σίγουρα σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική, αφού ένα foundation που έχει λήξει μπορεί να έχει επιπτώσεις στην επιδερμίδα σου. Συνήθως τα foundation διαρκούν από δώδεκα με δεκαοχτώ μήνες αλλά σε περίπτωση που παρατηρήσεις κάποια αλλαγή στη σύσταση του θα πρέπει σταματήσεις να το χρησιμοποιείς.

5- Παλέτες σκιών

Με διάρκεια ζωής τα δύο χρόνια, οι παλέτες σκιών είναι επίσης από τα καλλυντικά που μπορούμε να κρατήσουμε για καιρό στη συλλογή μας. Όταν παρατηρήσεις πως οι σκιές δεν έχουν την απόδοση που είχαν είναι και η στιγμή να τις πετάξεις.

6- Ρουζ

Τα ρουζ διαρκούν από έξι μήνες μέχρι έναν χρόνο και θα καταλάβεις πως έχουν χαλάσει όταν δεν θα απλώνονται στην επιδερμίδα σου με τον ίδιο τρόπο. Τότε θα πρέπει αμέσως να το πετάξεις αφού ένα ρουζ που έχει λήξει μπορεί να σου καταστρέψει το μακιγιάζ.

7- Φυσικά καλλυντικά

Εάν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που προτιμούν τα καλλυντικά χωρίς χημικές ουσίες, θα πρέπει να γνωρίζεις πως και αυτά λήγουν. Συνήθως, μπορείς να τα κρατήσεις στο νεσεσέρ σου έως 6 μήνες.

8- Eyliner/Μολύβι ματιών

Εδώ θα πρέπει να είσαι σούπερ προσεκτική, αφού αυτά τα προϊόντα έρχονται σε επαφή με τα μάτια που είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα. Τα eyeliner διαρκούν μέχρι έξι μήνες και τα μολύβια ματιών μέχρι έναν χρόνο.

9- Πούδρα

Η διάρκεια ζωής της πούδρας είναι συνήθως τα δύο χρόνια και όταν χαλάει, αλλάζει η απόδοση της και δεν απλώνεται στην επιδερμίδα σου όπως όταν την είχες αγοράσει.

10- Lip gloss

Τα lip gloss είναι κοριτσίστικα, sexy και έχουν διάρκεια ζωής μέχρι δύο χρόνια.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *