Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όλες οι γυναίκες έχουμε μία διάθεση ανανέωσης. Εκτός από την εμφάνιση μας όμως θέλουμε πολύ να αλλάξουμε και τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Ευτυχώς για όλες μας βέβαια υπάρχει ένας απλός και εύκολος τρόπος να δούμε τον χώρο μας να αλλάζει χωρίς να κάνουμε φοβερά έξοδα. Η λύση είναι να προσθέσουμε περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου. Το πράσινο -χρώμα που υποδηλώνει την αισιοδοξία και τη θετική ενέργεια- μπορεί να μας φτιάξει αμέσως τη διάθεση, η φρεσκάδα τους δίνει μία διαφορετική νότα στον χώρο μας ενώ η φροντίδα και η περιποίηση τους μπορεί να αποδειχθεί αγχολυτικό μετά από μία δύσκολη ημέρα.

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουμε όμως είναι πως όπως υπάρχουν τάσεις στον κόσμο της μόδας ή της διακόσμησης, ακριβώς έτσι υπάρχουν τάσεις και στα φυτά εσωτερικού χώρου. Καταπράσινα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν την ικανότητα να μεταμορφώσουν το σαλόνι, το γραφείο ή ακόμα και το υπνοδωμάτιο μας μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Ποιες είναι όμως οι τάσεις που κυριαρχούν στα φυτά εσωτερικού χώρου αυτή την εποχή;

Πόθος

 

Το φυτό «πόθος» είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις εάν θέλεις να προσθέσεις πράσινο στο σπίτι σου, ειδικά εάν δεν έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με την κηπουρική. Ο βασικός λόγος είναι πως πρόκειται για ένα αυθεντικό φυτό, το οποίο δεν χρειάζεται συνέχεια πότισμα. Για να το διατηρήσεις και να ομορφαίνει για καιρό το σπίτι σου, αρκεί να το ποτίζεις μία φορά την εβδομάδα και να μη το βάλεις σε σημείο που θα το χτυπάει πολύ ο ήλιος.

Plus: Μπορείς να καταλάβεις πως χρειάζεται πότισμα από το αν είναι τελείως στεγνό το χώμα του.

 

Μονστέρα

Η μονστέρα είναι ένα εξωτικό φυτό εσωτερικού χώρου, το οποίο έχει είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Θα το έχεις δει σίγουρα και σε υφάσματα ρούχων ή ακόμα και σε αξεσουάρ. Τώρα ήρθε η στιγμή να προσθέσεις και μία γλάστρα σπίτι σου.

Προτίμησε να το βάλεις σε κάποιο φωτεινό σημείο του σπιτιού σου, στο οποίο όμως να μην πέφτουν αμέσως οι ακτίνες του ήλιου για να μην καούν τα φύλλα της. Επίσης, κράτησε τη μακριά από κλιματιστικό, καλοριφέρ και τζάκι.

Με τη μονστέρα θα ξεχάσεις και πάλι το συχνό πότισμα, αφού μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και να ομορφύνει τον χώρο σου.

Καλαθέα

Η καλαθέα είναι ένα μεγάλο φυτό εσωτερικού χώρου με γυαλιστερά φύλλα, η οποία είναι ιδανική επιλογή για τη διακόσμηση του σαλονιού ή του γραφείου μας. Το ιδιαίτερο της καλαθέας είναι πως κάθε φυτό είναι μοναδικό λόγω των ιδιαίτερων χρωμάτων που παίρνουν τα φύλλα του. Επίσης είναι ένα φυτό που καθαρίζει την ατμόσφαιρα του χώρου. Το ιδανικό μέρος για να τοποθετήσουμε μία καλαθέα είναι μπροστά από ένα παράθυρο ή μία μπαλκονόπορτα με φως, αλλά χρειάζεται να υπάρχει μία λεπτή κουρτίνα που να την προστατεύει από την άμεση έκθεση στις ακτίνες του ήλιου.

Όσον αφορά στο πότισμα, του μήνες της άνοιξης και του φθινοπώρου χρειάζεται να την ποτίζουμε μία φορά την εβδομάδα, ενώ το καλοκαίρι κάθε 3-4 ημέρες. Όταν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή, εκτός από το κανονικό πότισμα χρειάζεται να ψεκάζουμε συχνά τα φύλλα της με απεσταγμένο νερό. Με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί η υγρασία του χώρου και δεν θα ξεραθούν τα φύλλα της.

Κέντια

Ένα επίσης πολύ δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου, το οποίο είναι ιδιαίτερα όμορφο και θα προσθέσει τροπικά vibes στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Θα σου πρότεινα να το τοποθετήσεις στο σαλόνι σου καθώς είναι σίγουρο πως θα σου φτιάχνει πάντα τη διάθεση και θα σε κάνει να νιώθεις πως είσαι διακοπές κάπου μακριά.

Το καλό με την κέντια είναι πως μπορείς να την αφήσεις στην ίδια γλάστρα για καιρό χωρίς να χρειαστεί να τη μεταφυτέψεις. Όσον αφορά στο πότισμα όμως χρειάζεται μία παραπάνω προσοχή αφού πρέπει να την ποτίζεις μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Εάν θυμάσαι να την ποτίζεις και τη βάλεις σε ένα φωτεινό μέρος, θα την απολαμβάνεις στο σπίτι σου για πολύ καιρό.

 

Σεφλέρα

Η σεφλέρα ανήκει επίσης στα φυτά εσωτερικού χώρου που θα αλλάξουν στη στιγμή τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Όπως και τα περισσότερα φυτά που είδαμε χρειάζεται φως, αλλά δεν πρέπει να έρχεται σε άμεση επαφή με τις ακτίνες του ηλίου. 

Από τα καλύτερα σημεία που μπορείς να την τοποθετήσεις είναι το σαλόνι σου και συγκεκριμένα κάπου κοντά στην μπαλκονόπορτα, αφού η κουρτίνα θα την προστατέψει. 

Το πότισμα της διευκολύνει τόσο εσένα που είσαι αρχάρια στην κηπουρική όσο και εσένα που είσαι expert, αφού αρκεί να την ποτίζεις μία φορά την εβδομάδα. Εάν αποφασίσεις όντως να την στολίσεις στο σαλόνι, σου προτείνω να τοποθετήσεις τη γλάστρα μέσα σε ένα καλάθι ή διαφορετικά να τη μεταφυτέψεις σε ένα ωραίο κασπώ. 

Φίκος

Χωρίς αμφιβολία, ο φίκος είναι το τέλειο φυτό για να στολίσεις την είσοδο του σπιτιού σου ή ακόμα και το γραφείο σου. Εάν προτιμήσεις την πρώτη επιλογή θα πρέπει να θυμηθείς να τον βάλεις μέσα στο σπίτι τους μήνες του χειμώνα, αφού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Πριν αγοράσεις φίκο όμως θα πρέπει να είσαι αποφασισμένη για κάτι βασικό. Να θυμάσαι να τον ποτίζεις. Τον χειμώνα μία με δύο φορές την εβδομάδα και το καλοκαίρι τρεις με τέσσερις φορές.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *